Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

De Online Stadskrant: Het laatste nieuws uit de Tapijtstad ...

Nieuwe tenues voor Sportclub B2
zondag 05-10-2014
foto: © Helmich Lubberts

GENEMUIDEN - SC Genemuiden B2 is een mooi nieuw tenue aangeboden door de sponsoren: KK Heutink en Van Dijk Heftrucks. Mede dank zij deze sponsoren lopen de jongens van SC Genemuiden B2 er weer perfect bij. 

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Op donderdag 2 oktober tot en met zaterdag 4 oktober vond in het Hippisch Centrum Zwartewaterruiters het concours ‘Indoor Dressuur Genemuiden’ plaats. De Zwartewaterruiters presteerden thuis goed, wat leidde tot prijzen voor Dian Kisteman, Linda de Bruin, Janine Flier-Breman en Jenine Altena. Briëtt Breman scoorde goed in Steenwijk op een pony-concours.

(Advertentie)

foto:

HASSELT - De Buurtopruimdag van de wijk Oude Nadorst te Hasselt (Marke, Ambt en Kerspel) op zaterdag 4 oktober was een daverend succes. Het weer was prachtig en de sfeer was prima en veel handen werden geschud. Naast het feit dat de wijk er na deze dag netter uitziet en veiliger is, hebben heel wat mensen elkaar (wat beter) leren kennen.

(Advertentie)

Eenkhoorn zesde in het veld
zondag 05-10-2014

GENEMUIDEN - Pascal Eenkhoorn is het veldrijdseizoen begonnen met een zesde plaats in Gieten. Hij is blij met dat resultaat, maar concludeert ook dat er nog veel te doen is. Vorige week reed de Genemuidenaar nog het WK Junioren op de weg. In Spanje behaalde hij een 22e plaats, waarmee hij zijn eerste jaar bij de junioren keurig afrondde. Nu wacht weer de modder en de kou van de cyclo cross.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Dit voorjaar kwam het boek De Genemuider fondsen, een glimlach van de tijd uit van Henk Beens. Het betreft de geschiedenis van twee Genemuider fondsen, die nog steeds in Genemuiden werkzaam zijn. Het Provisoorfonds en het Armfonds van Camen. De fascinatie voor de boeiende geschiedenis van Genemuiden, het beschrijven van belangrijk immaterieel erfgoed en het vergroten van de kennis van beide fondsen voor de bestuurders en de bevolking, was de drive om dit boek te schrijven.

(Advertentie)

foto: © Reinier van de Pol

GENEMUIDEN - In de afgelopen maanden heeft Eries Pol, leerling van de Pieter Zandt- school in Kampen, stage gelopen in het Tapijtmuseum. Eries zit in klas 4BTC1, leerweg Metaal en kwam door zijn opa Henk Last Rzn. (al jarenlang vrijwilliger in het Tapijtmuseum) op het idee om zijn maatschappelijke- stage-uren in het museum in te vullen. Naast het doen van allerlei andere werkzaamheden heeft Eries ook een pennenmat gemaakt die als een soort examenstuk werd beoordeeld door opa Henk en Klaas de Lange. Resultaat: geslaagd!

(Advertentie)

foto: © John Poot

LELYSTAD - De waterpoloërs van DEK verloor vanavond de eerste uitwedstrijd spelen tegen de Houtrib 3 uit Lelystad. DEK begon erg onzorgvuldig de eerste twee partjes, wat door de Houtrib gelijk werd afgestraft. Er werd onderling weinig gecommuniceerd, en het leek wel of men niet meer wist hoe men moest gaan spelen. Na twee partjes gespeeld te hebben stonden ze dan ook met 4-0 achter. Het derde en vierde partje ging het wel beter, men zag elkaar beter en er werd ook een paar doelpunten gescoord. Maar de tegenstander scoorde ook nog een paar keer. Zodat de waterpoloërs zonder punten weer naar Genemuiden konden terug rijden. De eindstand werd 8-4 in het voordeel van de Houtrib.

 

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Dames 1 van Ruutvoorn verloor zaterdag met 3-2 bij Swette Switters. In het Friese Schaernegoutum wonnen de Genemuider dames de eerste set nog eenvoudig met 13-25. Na een nipt verlies in de tweede set 25-23, won Ruutvoorn de derde set met diezelfde cijfers. Met 25-18 en 15-13 verloren de dames uiteindelijk toch zeer nipt in een vijfsetter.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Sportclub verloor zaterdag een knotsgek duel van Scheveningen. Sijmon Eenkhoorn blikt terug met doelman Albert Flier. Opname en montage: Sportclub TV

(Advertentie)

Eigen goal Erik Rotman in blessuretijd
Erik Rotman schlemiel van de wedstrijd
foto: Erik Rotman schlemiel van de wedstrijd © Helmich Lubberts

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden verloor zaterdagmiddag met 3-4 van Scheveningen. De beslissende goal viel ver in blessuretijd door een zeer ongelukkig eigen doelpunt van Erik Rotman. De groenwitten konden een droomstart geen vervolg geven. Binnen een kwartier stond Sportclub namelijk al met 2-0 voor. Een heel makkelijk gegeven penalty bleek het breekpunt.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Juust presenteert donderdag in De Kaaihof het tweede album. Op Overnij staat ook een nummer van de Gebroeders van Dalfsen. Bij dat 'Jenever in 't Glas' heeft Juust een videoclip gemaakt. De cd-presentatie van donderdag is trouwens gratis toegankelijk!

(Advertentie)

foto: © Erik Eenkhoorn en Pieter Polman

GENEMUIDEN - Het was misschien wel de warmste Dierendag sinds mensenheugenis. Geen wonder dat het daarom de hele dag gezellig druk was op Kinderboerderij De Taghof. Die is tegelijkertijd nog aantrekkelijker geworden. Wethouder Dick Visserman opende vanochtend bijvoorbeeld een waterspeeltuin op een heringericht stuk van de Taghof. Tijdens Dierendag bruisde de kinderboerderij toch al van de activiteiten.

 

(Advertentie)

foto:

GENEMUIDEN - De Zwartewaterfokkers zijn druk bezig aan het seizoen. Op zaterdag 20 september werd te Laren (GLD) de jaarlijkse jeugdshow van Kleindierenliefhebbers Nederland gehouden. Hier mag je alleen aan deelnemen als je nog onder het jeugdlidmaatschap valt. Jan van Dijk was als jeugdlid van de Zwartewaterfokkers met zijn vader hier naar toe gereisd om aan deze show deel te nemen. Met maar liefst drie diersoorten was Jan hier aanwezig n.l. konijnen, dwerghoenders en watervogels.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - De kinderen van de basisschool Johannes Bogermanschool in Genemuiden sluiten dinsdagmiddag 7 oktober hun projectweek over “Restaurant” af.

Tussen 16.30 en 18.30 uur zijn ouders en andere belangstellenden welkom om de verschillende restaurants van de kinderen te bezoeken en natuurlijk ook de lekkernijen uit hun keuken uit te proberen.

(Advertentie)

Genemuiden by night
zaterdag 04-10-2014
foto: © Pieter Polman

GENEMUIDEN - Fotograaf Pieter Polman was gisteravond nog laat op. Met fototoestel in de hand...

(Advertentie)

KAMPERZEEDIJK - Klaas van der Sluis heeft een boek over de historie van de Kamperzeedijk geschreven. 'Nieuw komt van oud' wordt volgende week vrijdagavond in De Driester gepresenteerd. Het boek is maar liefst 267 pagina's dik en bevat bijna negenhonderd foto's. De voorzitter van de Dorpsraad krijgt om 20.00 uur het eerste exemplaar uitgereikt. Tot 21.30 uur kunnen Zeediekers of andere belangstellenden hun bestelde boek ophalen.

(Advertentie)

HASSELT - De komst van Scania en Westerman Van Dieren naar Hasselt levert maar liefst driehonderd nieuwe banen op. Gedeputeerde Theo Rietkerk noemt dat geweldig nieuws. De komst van de ondernemingen naar Bedrijvenpark het Zwartewater was enige weken terug al bekend, maar niet dat er zoveel nieuwe arbeidsplaatsen zouden komen. 

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Op vrijdag D.V. 17 oktober organiseert SGPJ-Zwartewaterland weer een jongerenavond. Ook dit keer kiest het bestuur voor een actueel thema, namelijk: Defensie: geschikt of ongeschikt? Met o.a. dhr. prof. dr. E. Dijkgraaf en dhr. luitenant-kolonel A. A. G. Goedhart.

(Advertentie)

De parels van Genemuiden
vrijdag 03-10-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Mist levert naast wat overlast vaak ook prachtige beelden op. Onze fotograaf Erik Eenkhoorn zocht ze vrijdagavond op. Letterlijk en figuurlijk de parels van Genemuiden.

(Advertentie)

VBK in de herfstvakantie
vrijdag 03-10-2014

GENEMUIDEN - In de herfstvakantie is er opnieuw een VBK-middag. Die is op 13 oktober in het Hervormd Centrum. De middag duurt van 14.00 tot 16.00 uur.  De middag is bedoeld voor kinderen van groep 3 t/m 8. De kosten zijn € 1,00. "Wat we deze middag gaan doen? Natuurlijk zingen, luisteren naar een bijbelverhaal, de vbk-tekst weer opzeggen en ……. we gaan knutselen. We hebben geprobeerd weer leuke werkjes te bedenken. Dus verveel je je, ik zou zeggen: kom dan gezellig naar het Hervormd Centrum en neem gerust een vriend of vriendinnetje mee", aldus de organisatie.

 

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Help jij ons bankieren? Dat is de oproep die Rabobank IJsseldelta doet aan jonge talenten. Zij streeft naar meer 'dwarsdenkers en friskijkers' aan boord van de organisatie. Sterke persoonlijkheden waarmee de bank een actieve bijdrage kan leveren aan een duurzame samenleving. Talenten, houding en kennis zijn doorslaggevende factoren. Door een vernieuwende sollicitatieprocedure te hanteren, wil de bank direct inzicht krijgen in de persoonlijkheid en betrokkenheid van de kandidaten bij grote maatschappelijke thema’s.

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Ondernemerskring Genemuiden waarschuwt voor een spookfactuur. Ondernemers ontvangen een factuur van de zogenoemde Advertentiebank. Die berekent een flink bedrag (333,70 euro) voor onduidelijke internetdiensten. Die zijn uiteraard nooit uitgevoerd en de Advertentiebank bestaat helemaal niet. Oppassen dus!

(Advertentie)

Zingend naar de zondag
vrijdag 03-10-2014
m. m. v. Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo
Chr. mannekoor Stereo Genemuiden
foto: Chr. mannekoor Stereo Genemuiden

Zaterdag 11 Oktober organiseert Stichting Zingend naar de Zondag een zangavond in kerkgebouw "De Bron" in Staphorst.
Het Christelijk Genemuider Mannenkoor o.l.v. Harm Hoeve verleent medewerking aan deze zangavond.
Op het orgel zit Minne Veldman en achter de piane Jorrit Woudt.

De meditatie wordt verzorgd door R. Pasterkamp uit Urk.
Lokatie: kerkgebouw 'De Bron', Churchilllaan 2, 7951 AJ Staphorst
Het concert begint 18:50 uur en de kerk is open om 18:15 uur
Entree 5,00 euro p.p. Kinderen tot 12 jaar hebben vrije toegang.

Zie ook: www.zndzstaphorst.nl

(Advertentie)

Uitslagen week 40

 

logosjoelvereniging_321

Klasse A:

 

1.Hilly Beens
2.Henk Oostenbrink
3.Hendrikus Rook

1321 min 24 pnt.
1211 min 30 pnt.
1226 min 60 pnt.

Klasse B:

 

1.Diana Krause
2.Wim Westendorp 
3.Lummie Lindeboom

1123 plus 23 pnt.
1108 min 8 pnt..
1030 min 67 pnt.

 

(Advertentie)

Frank en Vrij in Hattem
donderdag 02-10-2014
Optreden in De Bongere
foto: Optreden in De Bongere

GENEMUIDEN - Frank en Vrij trad donderdagavond weer op. Dit keer reisde het koor af naar Hattem, waar ze in zorgcentrum de Bongerd optraden. De bewoners hebben weer genoten van de vele liedjes die het koor ten gehore bracht. Al met al een geslaagde avond.

(Advertentie)

MEER NIEUWS


(Advertentie)

De parels van Genemuiden
vrijdag 03-10-2014
foto: © Erik Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Mist levert naast wat overlast vaak ook prachtige beelden op. Onze fotograaf Erik Eenkhoorn zocht ze vrijdagavond op. Letterlijk en figuurlijk de parels van Genemuiden.

Wie is Online ?..

Nu online: 4 bezoeker(s)

(Advertentie)

LEDEN LOGIN
InloggenCBO Live
CBO Radio
Twitter
Peiling
Peiling
De beste speler aller tijden van Sportclub is


Totaal stemmen: 2676
GESCHIEDENIS

geschiedenis

Oudheidskamer Genemuiden

GEMEENTE
OMROEPINFO

(Advertenties)

(Advertentie)[Valid RSS]
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

MEEST GELEZEN
Pagina gegenereerd in 0.1 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login