Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Burgmeijer exposeert in Zwartsluis
vrijdag 19-09-2014
Werk van de Genemuider schilder
foto: Werk van de Genemuider schilder

ZWARTSLUIS - (door Lytsa Post) Genemuidenaar Marinus Burgmeijer exposeert tot en met 23 november in de Sluuspoort in Zwartsluis. De bekende Wild Lifekunstenaar met de eigen galerie De Diek in Genemuiden vindt het een hele eer dat hij is gevraagd voor een expositie van museum Schoonewelle. “Het is een prachtige locatie waarbij mijn werk goed tot z’n recht komt, zeker in combinatie met de naturalia-collectie van Schoonewelle.”

Het thema van de jaarlijks terugkerende expositie is ‘Dieren op het doek’, een onderwerp dat perfect aansluit bij de schilderijen van Burgmeijer. Hij schildert zo natuurgetrouw mogelijk dieren, planten en landschappen, met name in de omgeving van Genemuiden. Regelmatig komt hij bijvoorbeeld op het onbewoonde Vogeleiland in het Zwarte Meer.  “Ik teken realistisch en ga daarvoor heel vaak de natuur in. Regelmatig pak ik mijn fietsje om inspiratie op te doen.” Foto’s maakt Burgmeijer dan ook wel, maar die zijn vooral bedoeld als geheugensteuntje. “Ik teken ze niet na, het  gaat namelijk om de sfeer die je voelt als je in de natuur bent die de schilderijen uiteindelijk goed maken.” Doel van Burgmeije is om de toeschouwer te verwonderen. “Verwondering voor de natuur. Ik ben niet zo’n spreker, dus mijn liefde voor de natuur laat ik door middel van mijn schilderijen zien.” Hij haalt een voorbeeld aan: “Neem bijvoorbeeld de hop, een klimplant. Deze groeit zoals de meeste planten met het licht mee. Maar de Akkerwinde groeit juist tegen het licht in. Over zulke dingen kan ik mij blijven verbazen.”

Dat betekent dat wat Burgmeijer schildert ook precies moet kloppen. Als hij een vogel tekent in een winters landschap, moeten de afgebeelde planten en grassen ook daadwerkelijk in de winter groeien. “Daar ben ik heel streng in. Regelmatig stap ik weer op mijn fiets om te checken of het wel klopt wat ik op het doek heb gezet.” Mocht een bezoeker aan de expositie iets ontdekken wat niet checkt, moet hij het zeker doorgeven aan Burgmeijer. “Dan gaat het doek direct mee naar huis om aan te passen.”

De expositie ‘Dieren op het Doek’ is vrijdagmiddag 16.00 uur geopend door burgemeester Eddy Bilder in aanwezigheid van onder andere voorzitter van Schoonewelle, Wim Waanders en collega-kunstenaar Frederik Weijs. Van laatsgenoemde kwam het idee Burgmeijer uit te nodigen voor de expositie. Volgend jaar zal een andere Wild Lifeartiest zijn werk tonen in de Sluuspoort aan de Handelskade in Zwartsluis. 

Gepubliceerd op: vrijdag 19-09-2014 door Erik Driessen. 1455 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 5 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.014 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login