Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:regio
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:
Buurtopruimdag Hasselt succes
zondag 05-10-2014
foto:

HASSELT - De Buurtopruimdag van de wijk Oude Nadorst te Hasselt (Marke, Ambt en Kerspel) op zaterdag 4 oktober was een daverend succes. Het weer was prachtig en de sfeer was prima en veel handen werden geschud. Naast het feit dat de wijk er na deze dag netter uitziet en veiliger is, hebben heel wat mensen elkaar (wat beter) leren kennen.

(Advertentie)

KAMPEN - Een 17-jarige man uit Kampen is vrijdag aangehouden voor bezit van een verboden wapen. De Kampenaar stond onder de Stadsbrug en rende weg op het moment dat een surveillerende politieagent hem na een kort gesprek vroeg zijn broekzakken leeg te maken. De agent ging de man achterna en na een korte achtervolging kreeg hij hem te pakken in het centrum van de stad, omgeving IJsselkade.

(Advertentie)

SINT JANSKLOOSTER - De vierde Theaterwandeltocht rond Sint Jansklooster is dit jaar weer groter van opzet. Bijna alle corsogroepen doen dit jaar mee, er is straatzangtheater van Sjeu en de kinderen van de Eben Haëzerschool uit Kadoelen presenteren een heus proppencorso. Buiten dat belooft de organiserende Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster de nodige verrassingen op zaterdag 18 oktober.

HASSELT - De komst van Scania en Westerman Van Dieren naar Hasselt levert maar liefst driehonderd nieuwe banen op. Gedeputeerde Theo Rietkerk noemt dat geweldig nieuws. De komst van de ondernemingen naar Bedrijvenpark het Zwartewater was enige weken terug al bekend, maar niet dat er zoveel nieuwe arbeidsplaatsen zouden komen. 

(Advertentie)

Inbrekers snel aangehouden
vrijdag 03-10-2014

ZWARTSLUIS - De politie heeft vrijdagmiddag twee mannen aangehouden die een insluiping in Zwartsluis op hun kerfstok hadden. Ze gingen er daarna vandoor richting Meppel. De politie hield ze vervolgens op de A28 aan, meldt wijkagent Gerald Horst.

(Advertentie)

Staphorster negeert stopteken
vrijdag 03-10-2014

STAPHORST - Vrijdagmorgenvroeg is na een achtervolging het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige automobilist uit Staphorst. Hij probeerde zich komend van de Parallelweg op de Lindenlaan aan zijn controle te ontrekken. Hij negeerde een gegeven topteken, doofde zijn verlichting en reed met snelheden van 100 km/u. door diverse straten in de bebouwde kom waar maximaal 30 km/u. gereden mag worden.

(Advertentie)

Het eerste Koptoceen
donderdag 02-10-2014
Column Herman Slurink
foto: © Herman Slurink

ZWARTSLUIS - Herman Slurink is columnist van de website www.varenindekopvanoverijssel.nl. Hij beschrijft en verwondert zich over de schoonheid van de Kop van Overijssel. Zijn eerbetoon aan het dorpje Fah bij de Veldschuur in Rouveen verdient een nog breder publiek, vandaar dat wij hem ook plaatsen. Herman wil vooral de kunstenaars Albert Greveling, Han Ferwerda en Frits Driesen bedanken voor het bijzondere insectendorp.

'Voor dag en tijdens dauw ging ik op pad in nevelige velden op zoek naar sporen uit een verleden ver achter de horizon. Silhouetten van bomen tekenen zich af tegen een grijs mistgordijn dat telkens van vorm verandert en moeite heeft het doorbrekende zonlicht te stoppen. Ik laat deze vroege ochtend als eerste een spoor na in het royaal bedauwde veld. Zonder een woord te overdrijven loop ik in een wereld van kristal. Talloze fijne dauwdruppels, bungelend aan ragfijne zilveren draden en rietpluimen, vangen het flauwe schijnsel van de ochtendzon op als in een prisma zodat ze duizendvoudig worden uitgezonden.

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 4 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0226 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login