Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Mariska trots op steun van Genemuiden
donderdag 25-09-2014
foto: © Pieter Polman

GENEMUIDEN - (door Lytsa Post)

Stralend staat Mariska van Dalfsen aan het einde van de avond op het podium. Omringd door Genemuider artiesten (onder andere Juustbandleden Arend van Dijk en Jerry Hoekman) zingt ze donderdagavond de mooiste Peruaanse liedjes terwijl de aanwezigen enthousiast meeklappen.

De Peruaanse avond trekt ruim honderd mensen naar de Kaaihof in Genemuiden. Zij worden verwelkomd met het Peruaans drankje Pisca Sour, een mix van Pisco Sour, limoensap, suikerwater, eiwit en kaneel. Terwijl Mariska uit de doeken doet hoe het nu met de middelbare school in Chamis gaat, genieten de gasten vervolgens van lekkernijen uit het Zuid-Amerikaanse land. Op tafel komen onder andere kabeljauw met rode ui en peper,  een pompoensoepje met garnalen en biefstukreepjes met tomaat en rijst. Mariska: “De kok van de Kaaihof heeft z’n eigen draai aan het Peruaanse eten gegeven, het is heerlijk. Ik mocht de hele dag al proeven.”

De school in Chamis is mede gebouwd dankzij de financiële steun uit Zwartewaterland (het was het 2e/3e wereldproject in het jaar 2009). Om de school op eigen benen te laten staan, zijn er nog investeringen nodig. Mariska van Dalfsen lachend: “Daarvoor eten jullie nu hier, eet smakelijk!” Ze hoopt binnenkort een goede zaagmachine aan te kunnen schaffen zodat de leerlingen nog betere en mooiere meubels kunnen maken om te verkopen. “Met de opbrengst van bijvoorbeeld meubels kan de school haar leraren betalen.”

De geboren en getogen Genemuidense is ontzettend blij dat nog steeds zoveel mensen het project in Chamis een warm hart toedragen. “Het is een geweldige avond  en het is heel fijn om mijn reis in Nederland zo af te kunnen sluiten. In Peru zal ik zeker vertellen over de mensen thuis die mij steunen, want ik vind het heel bijzonder.” Veel aanwezigen in de zaal hebben zich in 2009 ingezet voor Chamis en vinden het fijn om te horen hoe het nu met de school staat. “Je zamelt geld in, maar wilt natuurlijk ook weten wat daarmee gebeurt. Leuk dat zoveel mensen zijn gekomen om dat te horen. Hopelijk blijft Chamis een bijzonder plekje in hun hart houden.” Zondag vertrekt Mariska van Dalfsen weer naar Peru. Meer informatie over de school in Chamis is te vinden op Facebook, school project Chamis Peru.

Kijk ook hier voor een korte impressie http://www.youtube.com/watch?v=OuguxbHU8sA#t=372

 

Gepubliceerd op: donderdag 25-09-2014 door Erik Driessen. 1446 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 5 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0144 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login