Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

SGP-jongerenavond over defensie
vrijdag 17-10-2014

GENEMUIDEN - Op vrijdag D.V. 17 oktober organiseert SGPJ-Zwartewaterland weer een jongerenavond. Ook dit keer kiest het bestuur voor een actueel thema, namelijk: Defensie: geschikt of ongeschikt? Met o.a. dhr. prof. dr. E. Dijkgraaf en dhr. luitenant-kolonel A. A. G. Goedhart.

In Irak en Syrië plegen IS-strijders gruweldaden, we vrezen voor terugkerende jihadgangers uit de maar doorgaande oorlog in Syrië én we leven op zeer gespannen voet met Rusland door de crisis in Oekraïne. Kortom: veiligheid is weer ‘hot’ in Den Haag. Na jaren van bezuinigen op het leger komt hier komend jaar dan ook verandering in. Defensie krijgt er structureel 100 miljoen euro bij. Maar is dit genoeg? Is Defensie nog wel in staat om haar taak voldoende uit te voeren?

Hierover gaat het tijdens de komende SGPJ-avond. Hiervoor zijn twee sprekers uitgenodigd. Als eerste prof. dr. E. Dijkgraaf, tweede kamerlid voor de SGP. Hij beheert de portefeuille Defensie en zal vanuit die expertise zijn visie geven over de taken van Defensie. Uiteraard zal zijn analyse over de bezuinigingen niet ontbreken. 

Daarnaast is ook de luitenant-kononel A. A. G. Goedhart aanwezig. Hij is bataljonscommandant in Wezep. Hij weet als geen ander hoe de bezuinigingen van uit Den Haag doorwerken in de praktijk. Vanuit die hoedanigheid zal hij dan ook zijn mening geven over alle bezuinigingen en de taken die Defensie nu wel en niet op zich kan nemen.

Kortom: het belooft een zeer interessante avond te worden, waar iedereen natuurlijk hartelijk welkom is! De avond zal gezellig worden afgesloten met een hapje en een drankje. De avond zal gehouden worden in het Hervormd Centrum te Genemuiden, aanvang 19:45 uur. Inloop vanaf 19:30 uur.

 

Gepubliceerd op: vrijdag 03-10-2014 door Erik Driessen. 597 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.
Inloggen

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 5 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.014 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login