Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> achtergronden
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Elina Vermeer is zwemlerares in Oostenrijk
zondag 11-05-2014
'Gellemunigers in het buitenland'
De bergrijke omgeving van Elina Vermeer
foto: De bergrijke omgeving van Elina Vermeer

GENEMUIDEN - Elina Vermeer woont sinds 2006 in het Oostenrijkse Galtur. Omringd door Alpenreuzen en doorgaans veel toeristen. “Het dorp bestaat eigenlijk alleen maar uit hotels en huisjes met appartementen. Verder is er een bakkerij, een supermarkt, een slager en wat sportwinkels, maar allemaal echt op toeristen gericht”, aldus Vermeer. Een nieuwe aflevering van Genemuidenaren in het buitenland!

Elina zocht jaren terug een baan in een wintersportgebied.  “Dus ben ik op internet gaan zoeken en toen ben ik op de site van Rollinpin gekomen. Daar stond dan de baan op waar ik nu al jaren werk als kinderanimatie.  Ik werk als kinderanimateur en als zwemleraar in Hotel Ballunspitz. Dat is van de keten Kinderhotels die misschien bij ons Nederlanders niet zo bekend is. Dat zijn hotels waar ze alles voor kinderen hebben, zoals een softplay met ballenbak, knutselen, klimmuur, een babyclub en teenieclub enz. We hebben een eigen bioscoop voor de kids .

“Ik breng de kids in de winter naar de skischool en dan haal ik ze weer op voor de lunch en dan gaat het weer verder. Daarna gaat dan het programma weer verder dus ben ik de hele dag bezig met de kids is een geweldige job. Ook bieden we nog zwemles aan in het hotel  waar de kinderen met een speciaal systeem in 5 dagen kunnen zwemmen. Ik heb een cursus gevolgd van de kinderhotels waardoor ik dus zwemleraar geworden ben. Ook heb ik een reddingszwemmer cursus gedaan. En afgelopen november heb ik een danceworkshop gevolgd. Daardoor kunnen we de kinderen de hiphop bijbrengen met de shows die we doen.”

“Galtur ligt in Tirol tegen de Zwitserse grens. Het leuke is dat je bij ons in de regio eigenlijk overal dichtbij bent. Ischgl ligt maar 7 km bij ons vandaan dus ideaal om een dag te gaan skiën. Er liggen allemaal grote en kleine skigebieden in de buurt. Ook in de zomer is er erg veel te beleven, zoals een vrijetijdspark in Kappl voor kinderen, en hangbruggen in Ischgl, een wellnesspark in See en een mooi wandelgebied in en rond Galtur. Wat minder is dat we meestal best wel ver rijden moeten als we naar Innsbruck willen. Dan rij je 1,5 uur. Maar ja dat is nou eenmaal zo als je geen rijbewijs hebt en geen auto hebt dan ben je afhankelijk van de bus.”

“Wat ik aan Genemuiden mis?  Mijn familie en mijn kleine neefje die nu bijna 1 jaar is. Verder mis ik eigenlijk niet zoveel aan Genemuiden.  Ik heb mijn vriendenkring helemaal in Oostenrijk opgebouwd na al die jaren . Het is wel zo dat ik twee keer per jaar naar huis kom. Dan ga ik eigenlijk altijd even winkelen in Genemuiden, zoals naar De Groene Lantaarn en de juwelier. Ook werk ik meestal bij Vebe of ik ga nog op vakantie. Definitief terugkeren in Genemuiden doe ik denk ik niet. Ik heb een woning in Galtur en dat bevalt prima.”

Kent u ook een Genemuidenaar in het buitenland? Tip ons op redactie@genemuidenactueel.nl

Gepubliceerd op: zondag 11-05-2014 door Erik Driessen. 3503 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 5 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0297 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login