Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> achtergronden
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Sportclub maakt deze week maatregelen bekend
dinsdag 25-03-2014
Supporter heeft 'verschrikkelijk veel spijt'

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden maakt deze week bekend wat de maatregelen zijn tegen de supporter die zaterdag een klap uitdeelde aan Bacuna van Harkemase Boys. “We hebben de afgelopen dagen met de man gesproken. Hij heeft verschrikkelijk veel spijt van zijn duw, maar hij zegt wel dat hij is uitgelokt. Toeschouwers die om hem heen stonden én de videobeelden, bevestigen dat”, zegt Harco Kolk, vice-voorzitter van Sportclub Genemuiden. De club houdt daarom rekening met die ‘verzachtende omstandigheid’.

Volgens Kolk vindt de supporter net als de club zelf dat het voorval nooit had mogen plaatsvinden. Met de duw reageerde hij impulsief op Bacuna, die een bal het publiek inwierp. “Laat ik voorop stellen: je blijft van spelers af, wat gebeurt is kan en mag niet. In het nieuws wordt de zaak echter wel wat eenzijdig belicht. Op de beelden zie je vooral dat de supporter duwt, maar ook dat Bacuna een bal gooit. In de media wordt de suggestie opgeworpen dat de speler is gemolesteerd en dat is ook niet het geval.”

Kolk denkt dat het goed is dat Sportclub Genemuiden en Harkemase Boys voor een volgend duel om tafel gaan zitten. “Wij spelen altijd verhitte wedstrijden tegen elkaar en over en weer gebeurt er wel eens wat. Na deze wedstrijd moeten we daar een keer rustig praten. Overigens hebben we zaterdag ook gewoon goed contact gehad met het bestuur van Harkema.”

Kolk vindt daarnaast dat toeschouwers bij zichzelf ten rade moeten gaan over wat ze roepen langs een voetballijn. De Stentor schreef maandag over racistische taal. Dat kan Kolk niet bevestigen. “Je hoort natuurlijk wel eens het een en ander wat niet op een voetbalveld thuishoort. Misschien is het goed dat we ook als club de leden nog eens wijzen op de normen en waarden waarvoor we staan.” Kolk denkt overigens niet dat Sportclub Genemuiden het incident van afgelopen zaterdag had kunnen voorkomen.

Gepubliceerd op: dinsdag 25-03-2014 door Erik Driessen. 5418 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 5 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0289 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login