Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Rabobank zoekt dwarsdenkers en friskijkers
vrijdag 03-10-2014

GENEMUIDEN - Help jij ons bankieren? Dat is de oproep die Rabobank IJsseldelta doet aan jonge talenten. Zij streeft naar meer 'dwarsdenkers en friskijkers' aan boord van de organisatie. Sterke persoonlijkheden waarmee de bank een actieve bijdrage kan leveren aan een duurzame samenleving. Talenten, houding en kennis zijn doorslaggevende factoren. Door een vernieuwende sollicitatieprocedure te hanteren, wil de bank direct inzicht krijgen in de persoonlijkheid en betrokkenheid van de kandidaten bij grote maatschappelijke thema’s.

De rol van de bank verandert, omdat de Nederlandse samenleving verandert. In de deeleconomie lijkt geld amper een rol te spelen. Wat betekent dat voor de rol van de bank? En hoe kan een bank bijdragen aan de ontwikkeling van onderwerpen als urban farming? Welke producten of diensten zou een bank daarvoor kunnen ontwikkelen? Met dit soort vragen verwacht Rabobank IJsseldelta positief kritische en wereldwijze jonge talenten uit te dagen. Trudy Huisman, directievoorzitter: "We hebben mensen nodig die een onafhankelijke mening en een flinke dosis lef hebben om samen met ons grote thema's om te zetten in oplossingen die de maatschappij versterken. ”

Transitie naar duurzamer samenleving

In totaal zoekt de bank naar vijf kandidaten die zij een veelzijdig tweejarig traject aanbiedt. Dit team van vijf jonge talenten wordt gevraagd om hun visie en inzichten regelmatig te presenteren aan collega’s én aan de directie. Niet voor niets noemt de bank deze talenten dwarsdenkers en friskijkers. Een term die hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans introduceerde. Rotmans is een voorloper in het denken over de transitie naar een duurzamer samenleving. Niet alleen op het gebied van milieu. Het gaat om duurzaamheid op zowel ecologisch, als economisch en sociaal vlak.

‘Stuur ons vooral geen sollicitatiebrief met cv. In plaats daarvan horen we liever wat jouw ideeën zijn’, schrijft Trudy Huisman in haar oproep. De kandidaten kunnen hiervoor gebruikmaken van een speciaal ontwikkeld schetsboekje of zelf een eigen vorm bepalen. Het CV wordt bestudeerd via het profiel op LinkedIn. In het sollicitatiegesprek spelen de kandidaten zelf een actieve rol door, samen met de bank, direct een gesprek aan te gaan met een andere kandidaat. Rabobank IJsseldelta verwacht op die manier een nog beter beeld te kunnen krijgen van de sollicitanten en hun rol in een team.

 

Gepubliceerd op: vrijdag 03-10-2014 door Erik Driessen. 591 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 5 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0148 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login