Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:kunst en kultuur
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:
Stereo voor het eerst in nieuw Hervormd Centrum
vrijdag 21-03-2014

GENEMUIDEN - Christelijk Mannenkoor Stereo repeteerde donderdagavond voor het eerst in het vernieuwde Hervormd Centrum aan de Stuivenbergstraat. Na de openingswoorden van Jan Roetman testten de zangers de akoestiek. Genemuiden Actueel mocht erbij aanwezig zijn. Opname en montage: Pieter Polman

(Advertentie)

GENEMUIDEN - Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart a.s. is heel Nederland actief tijdens de landelijke actie van het Oranje Fonds: NL DOET. Onze koninklijke familie doet al jaren mee aan deze dag. Gaat u ook een keertje meedoen? Geen tijd en mogelijkheid om wekelijks vrijwilligerswerk te doen, maar wel gelegenheid om u nu een paar uurtjes in te zetten. Welkom bij deze grootste vrijwilligersactie van Nederland.

(Advertentie)

Een van de laatste  activiteiten van het SCEG-seizoen is een zaterdagmiddagconcert in de hal boven in ’t  Olde Staduus. Dit is het eerste concert wat SCEG hier organiseert. Jos Jansen uit  Hilversum speelt op de luit en vihuela, met name Renaissancemuziek uit de 16e en 17e eeuw.

Streektaalfestival wisselt Genemusiment af

GENEMUIDEN - Genemuiden staat op 19 en 20 september weer in het teken van streektaal. Festival Eikoerei met cultuur, zang en veel activiteiten moet uitgroeien tot een traditie en wisselt daarbij stuivertje met Genemusiment. Dat wordt vanaf dit jaar eens in de twee jaar gehouden. In de even jaren staat dan Eikoerei op de agenda.

(Advertentie)

De Taelkrink les veur
zondag 09-03-2014

GENEMUIDEN - Op vrijdag 14 maart organiseert de Gællemuniger Taelkrink, in het kader van “Meert-dialæctmoand”, een voorleesavond in de streektaal.  Het evenement vindt plaats op de zolder van het tapijtmuseum aan de Klaas Benninkstraat.

(Advertentie)

'We leven in een heel waardevol gebied'
Kunstschilder bezig met een nieuw stil leven
foto: Kunstschilder bezig met een nieuw stil leven © Erik Driessen

GENEMUIDEN - Marinus Burgmeijer werkt aan een boek over het Zwarte Meer. Dat gebied met het Vogeleiland geeft hem meer inspiratie dan ooit. “Ik kom er steeds meer achter in wat voor waardevol gebied we wonen”, zegt de kunstschilder in zijn Galerie de Diek. Die is gevestigd in vermoedelijk het oudste huis van Genemuiden, waarin zijn moeder tot aan haar dood woonde.

(Advertentie)

Oefenavond voor bovenstem
woensdag 05-03-2014

GENEMUIDEN - Op DV zaterdag 15 maart is er weer een oefenavond voor de bovenstem in de Grote Kerk aan het Kerkplein. De aanvang is 19.30 uur en de afsluiting is rond 20.45 uur. Een ieder is van harte welkom! “We hopen dat het op deze avond zal zijn, zoals de apostel het zegt in Colossenzen 3: zingende den Heere met aangenaamheid in uw hart. Daar moet het ons uiteindelijk om gaan!”, schrijft de organisatie.

Meer nieuws:

« Begin « Vorige pagina      Volgende pagina » Einde »

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 4 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0265 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login