Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> cultuur
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Eikoerei voor tweede keer op het programma
vrijdag 19-09-2014
Streektaalfestival wisselt Genemusiment af

GENEMUIDEN - Genemuiden staat op 19 en 20 september weer in het teken van streektaal. Festival Eikoerei met cultuur, zang en veel activiteiten moet uitgroeien tot een traditie en wisselt daarbij stuivertje met Genemusiment. Dat wordt vanaf dit jaar eens in de twee jaar gehouden. In de even jaren staat dan Eikoerei op de agenda.

Vorig jaar was daarvan de eerste editie aan het begin van de zomer. Dat was qua programmering en enthousiasme een succes, maar het is nu de kunst om meer bezoekers te trekken. Een werkgroep met daarin vertegenwoordigers van SCEG, IJsselacademie, Taelkrink, Oudheidskamer, Hervormde Kerk en dialectband Juust werken daar hard aan. De keuze voor de datumwijziging is volgens Klasien Hoekman een logische. “Uit een enquête bleek vorig jaar dat veel Genemuidenaren vinden dat Genemusiment eens per jaar twee jaar moet worden gehouden. Ook de deelnemende organisaties en verenigingen zijn daarvan voorstander. Zo ontstond een gat in de kalender voor Eikoerei.”

Dat is straks een tweedaags evenement op maar liefst dertien locaties in Genemuiden. Daar vinden bijzondere activiteiten en voorstellingen plaats. Met de nadruk op voor ieder wat wils. Zo denkt de werkgroep na over een Genemuider High Tea in een horecavoorziening, een streektaal dictee, een kerkdienst in het dialect, een literair café en voorstellingen bij de petroleumkelders en op turfschip De Vijf Gebroeders. “De binnenhaven wordt sowieso belangrijk. De Stichting Promotie Genemuiden gaat voor ons historische schepen naar Genemuiden halen. Aan boord worden voorstellingen gehouden. Verder is het de bedoeling dat er ’s avonds optredens zijn op een drijvend podium in de binnenhaven”, aldus Hoekman.

Namen daarvoor hoopt de organisatie zo snel mogelijk bekend te maken. Ook de rest van het programma krijgt de komende maanden vorm. De werkgroep heeft er vertrouwen in dat Eikoerei kan uitgroeien tot een zelfde traditie als Genemusiment. “Streektaal speelt natuurlijk nog steeds een grote rol in Genemuiden en omgeving. De aandacht daarvoor neemt de laatste jaren alleen maar toe. Dit moet een heel leuk en interessant evenement kunnen worden.”

Gepubliceerd op: donderdag 13-03-2014 door Erik Driessen. 3328 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.
Inloggen

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 5 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0134 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login