Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> cultuur
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Veurleezn op zolder
vrijdag 14-02-2014
Vrijdag 14 maart in het Tapijtmuseum

Op vrijdag 14 maart vindt in het Tapijtmuseum aan de Klaas Benninkstraat 2A de jaarlijkse streektaalavond ‘Veurleezn op Zolder’ plaats. Zoals gebruikelijk organiseert de Gællemuniger Taelkrink deze avond in het kader van “Meert-dialæctmoand”.

De maand maart staat al jarenlang landelijk bekend als de dialectmaand. Regionale radio- en tv-stations besteden deze maand extra aandacht aan de streektaal en er vinden diverse streektaalevenementen plaats. De plaatselijke dialectschrijvers, verenigd in de Gællemuniger Taelkrink,  sluiten met hun voorleesavond bij deze initiatieven aan. De Taelkrinkers brengen voor de pauze allen eigen (streektaal)werk: verhalen en gedichten in het Genemuider dialect.

Na de pauze is er een open podium:  ook niet-taelkrinkers kunnen dan hun verhalen en gedichten laten horen. Er gelden drie regels: de bijdrage moet in de streektaal zijn geschreven, de voorlezer moet het zelf geschreven hebben en om organisatorische redenen mag een bijdrage niet langer duren dan 10 minuten. Het wordt zeer gewaardeerd wanneer deelnemers aan het open podium uiterlijk 12 maart al even telefonisch laten weten dat ze een bijdrage zullen leveren (tel. 0578-692561, Riek van der Wulp), maar mocht iemand pas op de dag zelf de knoop tot deelname doorhakken, dan wordt hem/haar het woord ook niet geweigerd.

Iedereen die geïnteresseerd is in de lokale cultuur is deze avond van harte uitgenodigd. De aanvang is om half acht en de zaal is vanaf zeven uur open. De toegang is gratis; wel is er bij de uitgang een collecte ter bestrijding van de onkosten.

De Taelkrink hoopt weer op een goede belangstelling en veel verborgen talent!

Gepubliceerd op: vrijdag 21-02-2014 door Harm van Wendel. 1078 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 5 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0189 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login