Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:weekoverzicht
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:
Nog kaarten voor Kinderboekenbal in Genemuiden
maandag 29-09-2014

GENEMUIDEN - d' Overtoom is woensdag het decor van het eerste Kinderboekenbal. En daarvoor zijn nog voldoende kaarten te koop, laat Marjolein Lolkema van Bibliotheek Zwartewaterland weten. "Friteszakje knutselen, een streetdance leren en dansen op lekkere dancemuziek. En natuurlijk is kinderboekenschrijfster Nanda Roep aanwezig. En bij het toegangskaartje van 2,50 euro zit ook nog eens een consumptie", prijst Lolkema het evenement aan.

Dat komt in de plaats voor de traditionele rondgang van schrijvers langs de basisscholen in Zwartewaterland. Bezuinigingen zijn daarvan de oorzaak, maar het Kinderboekenbal is een creatieve oplossing. "Een groot feest voor kinderen waarbij het boek centraal staat", aldus Lolkema. Samen met Readshop Express maakte de bieb de komst van Nanda Roep mogelijk.  Zij schreef inmiddels al zo’n vijftig kinderboeken voor kinderen van twee tot vijftien jaar. Maar ze schrijft ook liedjes, bijvoorbeeld voor ‘Kinderen voor Kinderen’ en ze schrijft ook voor de televisie. Het meest bekend is ze misschien wel van haar serie ‘Plaza Patatta’, een boek waar inmiddels ook al een app van is verschenen.

Naast de schrijfster Nanda Roep zal er een DJ zijn. De DJ die komt neemt een Spinkit mee. Een Spinkit? Ja echt waar! Ziggo Dome, Rijksmuseum, de Bijenkorf, de Efteling, Maison van den Boer, allemaal plekken waar de Spinkit al te vinden was en nu komt de Spinkit naar het Kinderboekenbal van Zwartewaterland. Bij een Spinkit staat een hippe DJ midden tussen zijn publiek, de kinderen van het Kinderboekenbal, met zijn eigen stijl en vibe. Samen met het publiek maakt hij er dan een feestje van. Ze nemen gangbare (kids)Top40 muziek mee, met iPod’s, waardoor alle mogelijke muziek voorhanden is en verzoeknummers mogelijk zijn.

En tenslotte is er nog Christy. De liefhebbers van dansen kunnen onder begeleiding van de enthousiaste choreografe en musicalbegeleidster Christy een Streetdance danssensatie ondergaan. Streetdance is een snelle dansvorm met flitsende bewegingen ontstaan in de straten van New York. Er werd vooral in de achterbuurten veel op straat gedanst, dat verklaart de naam. Opzwepende muziek met een duidelijke beat `to get your groove on` waarbij Christy als geen ander in korte tijd de “vibe” kan overbrengen.

Het kinderboekenbal begint woensdag om 14.30 uur. Toegangskaarten zijn voor € 2,50 per kind verkrijgbaar bij de Bibliotheek Zwartewaterland en bij The Readshop Express Genemuiden. Voor klassen en voor (verjaardags)feestjes geldt een kortingsactie. Vraag bij de verkoopadressen naar de voorwaarden.

 

Voor meer informatie: www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Gepubliceerd op: maandag 29-09-2014 door Erik Driessen. 516 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.
Wie is Online ?..

Nu online: 4 bezoeker(s)

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.5728 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login