Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:weekoverzicht
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:
Gemeente pak alcoholgebruik aan
maandag 29-09-2014

HASSELT - Het college van burgemeester en wethouders gaat de komende maanden aan de slag met het ontwikkelen van een preventie- en handhavingsplan Alcohol. Deze taak vloeit voort uit de gewijzigde Drank- en Horecawet. In het plan worden de doelstellingen, resultaten en acties op het gebied van alcoholpreventie- en handhaving omschreven.

Het college zet de komende jaren (2015 – 2018) onder andere in op meer bewustwording onder jongeren en ouders van jongeren over de schadelijke gevolgen van overmatig alcoholgebruik, een verhoging van de leeftijd waarop jongeren voor het eerst drinken en het terugdringen van alcohol gerelateerde overlast in het publieke domein.

“Wij beogen een integrale aanpak die moet bijdragen aan het uitgangspunt dat jongeren in de gemeente gezond en veilig kunnen opgroeien,” aldus burgemeester Bilder namens het college. “We betrekken verschillende partijen bij de ontwikkeling van het plan. Hierbij kan worden gedacht aan instanties die zich richten op verslavingszorg, scholen, horeca, het jongerenwerk, de politie en het verenigingsleven.”

Steekproefsgewijs handhaven

Niet alleen de jongeren zelf, maar ook de verstrekkers van alcohol hebben een grote verantwoordelijk als het gaat om (overmatig) drankgebruik. Burgemeester Bilder: “Gelet op de naleving van de regels, de naleving van de leeftijdsgrens van 18 jaar, zijn wij van plan de komende jaren steekproefsgewijs inspecties bij de horeca, het verenigingsleven en de detailhandel uit te voeren. De zogenaamde ‘hotspots’ hebben hierbij de meeste prioriteit. Hotspots zijn locaties waar alcohol wordt verstrekt en veel jongeren aanwezig zijn. Daarnaast laten wij ons leiden door signalen die wij van de politie en het jongerenwerk ontvangen.”

Het college van burgemeester en wethouders doet eind dit jaar een voorstel richting de gemeenteraad. De raad is bevoegd het plan uiteindelijk vast te stellen.

Gepubliceerd op: maandag 29-09-2014 door Erik Driessen. 511 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.
Wie is Online ?..

Nu online: 4 bezoeker(s)

(Advertenties)

Pagina gegenereerd in 0.5812 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login