Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> Nieuws:algemeen
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Informatie van en voor bedrijven.

Eries slaagt voor examen in Tapijtmuseum
zondag 05-10-2014
foto: © Reinier van de Pol

GENEMUIDEN - In de afgelopen maanden heeft Eries Pol, leerling van de Pieter Zandt- school in Kampen, stage gelopen in het Tapijtmuseum. Eries zit in klas 4BTC1, leerweg Metaal en kwam door zijn opa Henk Last Rzn. (al jarenlang vrijwilliger in het Tapijtmuseum) op het idee om zijn maatschappelijke- stage-uren in het museum in te vullen. Naast het doen van allerlei andere werkzaamheden heeft Eries ook een pennenmat gemaakt die als een soort examenstuk werd beoordeeld door opa Henk en Klaas de Lange. Resultaat: geslaagd!

GENEMUIDEN - Help jij ons bankieren? Dat is de oproep die Rabobank IJsseldelta doet aan jonge talenten. Zij streeft naar meer 'dwarsdenkers en friskijkers' aan boord van de organisatie. Sterke persoonlijkheden waarmee de bank een actieve bijdrage kan leveren aan een duurzame samenleving. Talenten, houding en kennis zijn doorslaggevende factoren. Door een vernieuwende sollicitatieprocedure te hanteren, wil de bank direct inzicht krijgen in de persoonlijkheid en betrokkenheid van de kandidaten bij grote maatschappelijke thema’s.

GENEMUIDEN - Ondernemerskring Genemuiden waarschuwt voor een spookfactuur. Ondernemers ontvangen een factuur van de zogenoemde Advertentiebank. Die berekent een flink bedrag (333,70 euro) voor onduidelijke internetdiensten. Die zijn uiteraard nooit uitgevoerd en de Advertentiebank bestaat helemaal niet. Oppassen dus!

GENEMUIDEN - Vanaf 28 september zijn er weer tal van leuke ‘groene’ activiteiten Bij de Groene Lantaarn. Dit in samenwerking met Versplein De Lange en Nieske van der Ploeg.  U kunt ook weer uw tweedehands merk­kleding inleveren voor een waardebon. Ontvang bij inleveren direct 5 extra spaarpunten!

Vaart in de huizenmarkt...
donderdag 02-10-2014
BV Makelaars
foto: BV Makelaars

ZWARTEWATERLAND - De betaalbaarheid van huizen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. De huizenprijzen zijn gedaald, terwijl de huurprijzen zijn gestegen. De hypotheekrente is historisch laag en gemeenten bieden aantrekkelijke startersleningen. Ook zijn er in 2014 nog ruime schenkingsregelingen en niet te vergeten er is veel woningaanbod om uit te kiezen. Allemaal redenen voor woningzoekenden om nu hun slag te slaan en dat is goed te merken bij Bonthuis ...Vaartjes Makelaars. “Wie Funda raadpleegt ziet dat wij de afgelopen maanden enorm veel huizen hebben verkocht en die positieve lijn lijkt zich voort te zetten” aldus Freek van den Berg .

GENEMUIDEN - Biestemerk bij De Kaaihof is dit jaar meer dan ooit voor jong en oud. De Havenkamer is op de derde dinsdag van oktober de ontmoetingsplaats voor de ‘stappers van vroeger’. “De wat oudere groep voelt zich tijdens de Biestemerk niet thuis in de Genemuider horeca. Ze verlangen terug naar de oude sfeer en zitten niet op harde muziek te wachten. Reinier van de Pol klopte toen bij ons aan met het idee om de Havenkamer voor deze groep open te stellen”, vertelt Harold van Dalfsen van De Kaaihof.

GENEMUIDEN - De nieuwe site van Genemuiden Actueel gaat komende maandag online. Op dit moment worden nog wat laatste kleine aanpassingen verricht en dan wij er helemaal klaar voor om de site met trots te presenteren. Die lijkt zoveel mogelijk op de huidige site. Bedoeling is dat hij overzichtelijker wordt dan de huidige site. Informatie is makkelijker te vinden. Ook verdwijnen een aantal rubrieken.

Teller HEMA nadert de honderd
dinsdag 30-09-2014

GENEMUIDEN - Pepijn Keijser van de HEMA ontvangt nog dagelijks sollicitatiebrieven voor de vestiging in Genemuiden. "93 nu. Meer dan genoeg aanbod dus. Het duurt wel even voordat ik deze allemaal heb doorgenomen...", laat Keijser weten. Hij is in het vroege voorjaar ook de uitbater van de HEMA in Genemuiden. Die komt dan in de huidige BONI. Voor die tijd wordt ook het centrum rondom de huidige supermarkt nog aangepakt. Op verzoek van ondernemers begint de gemeente daar pas in januari mee.

Dat rookworst maken een echt slagersambacht is, heeft Keurslager Van de Weg bewezen. Zijn rookworst is tijdens de landelijke rookworstkeuring van de Vereniging van Keurslagers met goud bekroond. Deskundige keurmeesters keurden de rookworst op diverse punten en concludeerden dat de ambachtelijke rookworst van Keurslager van de Weg van hoge kwaliteit is.


Vakmanschap

Keurslager Martinus van de Weg is bijzonder trots op deze bekroning: ‘Om kwaliteit te garanderen, laten we onze rookworsten door een onafhankelijke jury keuren. We maken onze rookworsten met grote zorg: van het kruiden van het beste vlees, tot het roken in onze rookkasten’, aldus de ondernemer. De keurmeesters hebben onder andere gekeken hoe de rookworst gevuld is en of de typische rooksmaak in voldoende mate aanwezig is. De rookworst van Keurslager van de Weg heeft de perfecte rookworstsmaak en bite en is daarom ‘goud’ waard. Een perfecte ambachtelijke Keurslager rookworst!

MEER NIEUWS


Wie is Online ?..

Nu online: 4 bezoeker(s)
AAN DE ZIJLIJN

Wilt u een nieuw product of een nieuwe dienstverlening van uw bedrijf onder de aandacht brengen? Neem vrijblijvend contact op met de redactie van Genemuidenactueel en ervaar het enorme bereik!

AGENDA
ADVERTENTIES

(Advertentie)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0414 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login