Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.

(Advertentie)

Sportclub wint in Veenendaal
zaterdag 13-09-2014
Philip Ties scoort twee keer

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag verrassend met 2-3 in Veenendaal tegen GVVV. Sportclub houdt wel een zware kaartenlast over aan het duel. Vijf groen-witten kregen een prent. Het is de eerste overwinning voor Sportclub dit Topklasseseizoen. "Trots op de mannen die vandaag de punten van vorige week terugpakten", aldus trainer Hans van Dijkhuizen na afloop op Twitter.

Grot bracht de thuisclub al snel aan de leiding, maar daarna ontstond een waar kansenfestival. Korf miste nog, maar Anne van der Kolk zette binnen het kwartier de gelijkmaker op het scorebord. GVVV kreeg daarna kansen, maar Philip Ties schoot nog voor rust twee keer raak. Simon Brouwer macht GVVV vlak voor rust weer helemaal terug in de wedstrijd: 2-3. Flier en Van der Kolk kregen kort daarop geel omdat ze te fel protesteerden na een overtreding van GVVV.

Na rust probeerde GVVV de gelijkmaker te forceren. Na twintig minuten ging de storm wat liggen. Tjeerd Korf kreeg in die fase de gele kaart. Ook al voor protesteren. Erik Rotman kreeg geel voor een zware overtreding. Collega-verdediger ging even later op de bon omdat hij een vrije trap blokkeerde.

Sportclub speelde in Veenendaal met de bekende opstelling van dit seizoen. Tien minuten voor tijd kwam Berry Halfwerk in de ploeg voor Sijmon Eenkhoorn. Visscher kwam nog even in de ploeg voor Patrick Lip, Van Dijk voor Korf. Genemuiden stond toen weer stevig onder druk en moest zien te overleven in de slotfase. En dat lukte met veel pijn en moeite. Ook toen er meer dan vijf minuten blessuretijd bij kwam.

Volgende week speelt Genemuiden thuis tegen Spakenburg.

Gepubliceerd op: zaterdag 13-09-2014 door Erik Driessen. 980 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.