Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Erna Kijk in de Vegte schaatst goede Greenery Six.
woensdag 27-12-2006
GENEMUIDEN - Voor de Genemuidense schaatsster Erna Kijk in de Vegte stond de afgelopen week geheel in het teken van de Greenery Six marathon vijfdaagse. Vijf avonden achter elkaar een marathonschaatswedstrijd wat een loodzware opgave bleek te zijn maar met een mooi resultaat.Dinsdagavond werd er gestart in Eindhoven met als resultaat een 15e plaats. Woensdag was het op de kunstijsbaan in Groningen waar Erna in de massasprint van het voltallige peloton op een hele knappe 13e  plaats finishte. Donderdagavond werd er geschaatst in Utrecht waar de wedstrijd werd ontsierd door veel duw en trek werk in de finale met alle gevolgen van dien, hier kwam Erna als 23e over de finish. In Eindhoven werd er vrijdagavond gereden en was de rust in het peloton weer teruggekeerd. Ook hier kwam geen enkele schaatsster weg, zodat in een massasprint opnieuw de prijzen werden verdeeld, een knappe 16e plek was Erna haar deel. Zaterdag werd de finale van de Greenery Six verreden in Alkmaar. Dit keer een wedstrijd over 70 ronden waarin Erna Kijk in de Vegte zich voortdurend van voren liet zien, maar uiteindelijk verdwenen de krachten na een loodzware schaatsweek en kwam als 30ste over de finish. In het eindklassement van deze Greenery Six werd, de voor het eerst dit jaar schaatsend bij de landelijke Dames, een hele keurige 18e plaats behaald. Tevredenheid alom en met veel ervaring te hebben opgedaan kan ze terug zien op een zeer geslaagde week. Voor foto’s www.fotohdeboer.nl.

Twee wedstrijden staan er nog op het programma voor dit jaar, namelijk in de Essent Cup marathon competitie, as. zaterdag in Amsterdam en zaterdag 30 december in Assen, of er moet nog natuurijs komen, waar we allemaal naar uitkijken, dan worden de agenda’s zo aangepast.

Gepubliceerd op: woensdag 27-12-2006 door pieter. 703 keer gelezen..