Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Hoogersmilde op goede weg ondanks verlies in de beker tegen S.C. Genemuiden. 0-5.
zondag 21-10-2007

Op zaterdagavond 20 oktober was het dan zover dat S.V. Hoogersmilde voor de KNVB beker mocht spelen tegen hoofdklasser S.C. Genemuiden. Hoewel wij het goed voor elkaar hebben in Hoogersmilde straalt bij Genemuiden de professionaliteit er uit. S.C. Genemuiden is een vereniging met 900 leden tegen over ons 120 leden.
Bij Hoogersmilde zat deze avond de nieuwe trainer Arie Kuik uit Hoogeveen voor het eerst op de bank.
Om 19.30 blies de uitstekend leidende scheidsrechter Arend Klunder uit Ruinen voor het begin en meteen begon Genemuiden druk te zetten op onze achterhoede. Pascal Hatzmann, 15 jaar, moest deze avond als laatste man onze achterhoede leiden. Voor het eerst in de basis en dan zo’n puike partij voetballen, klasse!!! Na 16 minuten kwam S.C. Genemuiden op 0-1 door Dirk Jan van der Meulen, dit kwam door slecht uitverdedigen van de Hoogersmildegers. Hoogersmilde speelde goed mee en uit een van de counters wist Theo Hoogeveen de uitstekende keeper Albert Flier bijna te verschalken, met een prachtig afstandsschot ging de bal via de vingertoppen tegen de onderkant van de lat.
In de 35st. minuut kwam S.C. Genemuiden door een prachtige vrije bal van Henk Eenkhoorn op 0-2. Dit werd tevens de ruststand.

Doordat Heino Kraak met een rugblessure afhaakte en Michel Mast weg moest, kwam de veteraan Mark van Aken 39 jaar en de 16 jarige Jasper blaauw in het veld. Ook in de tweede helft gaf Hoogersmilde goed partij, natuurlijk had Genemuiden een veldoverwicht, maar de score had anders kunnen uitpakken, in deze fase ging een schot van Nico Hoogeveen net langs de verkeerde kant van de paal, daar waar de keeper uit het doel was, dezelfde Nico gaf een perfecte pass op Matthieu Bel die oog in oog met de doelman keihard tegen de binnenkant van de paal schoot. De krachten vloeiden weg en in de 78 minuut was Peter Tamming die geweldig stond te keepen, ook kansloos tegen een goed uitgespeelde aanval met een doelpunt van Marchel Visscher. 0-3. Het was bij Hoogersmilde op, in de 81 minuut werd het 0-4 door Arjan Kolk en in de 86 minuut 0-5 door Klaas Johan Knevelman.
Natuurlijk een dik verdiende overwinning voor S.C. Genemuiden maar de mannen uit Hoogersmilde hebben laten zien dat ze heus wel kunnen voetballen. Ga zo door in de competitie dan komen de punten ook wel.
Publiek bedankt voor de steun en S.C. Genemuiden succes in de competitie en KNVB beker.