Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> cultuur
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Vuur en Vlam gedoofd.
zaterdag 04-04-2009

Project in Vuur en vlam

ZWARTEWATERLAND- Vrijdagavond heeft de projectgroep ‘Vuur en Vlam’, het Overijsselse programma Cultuurbereik voor de jaren 2005-2008, in Zwartewaterland afgesloten met een bijeenkomst in het Gemeentehuis in Hasselt.
Als eerste presenteerde Wethouder Lucas Boshove het nieuwe PR bord voor culturele activiteiten in Zwartewaterland en voor de afzonderlijke kernen.

Het bord, ontworpen door Prestige reclame, is nog onderdeel van het project. Tevens herhaalde de wethouder de woorden uitgesproken in een vorige bijeenkomst dat de gemeente ook in de toekomst zal blijven inzetten op steun aan de evenementen.bord
In de raadszaal werd vervolgens teruggekeken op de activiteiten van de afgelopen jaren en werden de afzonderlijke projecten uitgelicht per woonkern. Alle evenementen hebben ondertussen een niet meer weg te denken plaats gekregen onder de bevolking van Zwartewaterland.

Tineke Wardenburg en Henk Dekker, beleidsmedewerkers kunst en cultuur gemeente Zwartewaterland, lieten doormiddel van een visuele presentatie de Sleepbootdagen, Doake met Verve, Hassailt, Genemusiment en het WG v/d Hulst festival over het scherm glijden en benadrukten het succes van de evenementen.
Henk presenteerde tevens een poster geschikt voor de PR borden voor verenigingen die in de kernen iets organiseren en dit onder de aandacht willen brengen. De poster is als voorbeeld gemaakt voor de vogeltentoonstelling van Vogellust en is tijdens het proefjaar door alle verenigingen op deze manier te gebruiken. De PR borden worden op strategische ingangen van de kernen geplaatst waarvoor een vergunning is verleend, tot nu toe acht maar gestreefd wordt naar twaalf.
Aletta Jansen testte vervolgens de instrumenten kennis van de aanwezigen door hen een badge met de naam van een instrument of een afbeelding hiervan te overhandigen. De instrumenten moesten elkaar vervolgens vinden en dat was nog een hele puzzel. Het resultaat was echter verbluffend, want in twintig minuten werd er een orkest ingespeeld waar Mozart jaloers op zou zijn. Rakatakken is een manier van kennis maken met muziek die Aletta toepast op 13 scholen in Zwartewaterland. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking geeft Aletta deze vorm van kennismaking met muziek in muziekcentrum Zwartewaterland.
Na deze uitvoering konden de aanwezigen genieten van het theater, mime en poppenspel van Jeroen Boerwinkel. Jeroen brengt een beeldende vorm van mime ontworpen naar eigen ideeën en bewegingstaal. Jeroen heeft het niet van vreemden want beide ouders waren befaamde poppenspelers.
Na de stilte van het mime bracht het akoestisch duo Smiling Sarah diverse door henzelf bewerkte nummers. Het duo, Toos Ligtenberg en Pieter Mondria, speelt naast alternatieve popcovers (van rustige luisterballads tot up-tempo rock grooves), ook jazzy songs.
Als klap op de vuurpijl kon meegewerkt worden aan Alberts AfterParty, waar voor Albert Greveling diverse attributen had meegenomen die samen een ‘fruitistisch’ vuurwerk moesten maken. Voor alle zekerheid werd dit in de buitenlucht ontstoken en was een passend slot van het programma. Het fruit is vandaag aan de vogels ter beschikking gesteld.
Deze foto’s zijn van Richard Jansen die ook de geluidstechniek van deze avond voor zijn rekening nam.

Gepubliceerd op: zaterdag 04-04-2009 door klaas. 3633 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 6 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0223 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login