Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.

(Advertentie)

Van Dalfsen H1 overklast P.Z.H.: 4-0
zondag 04-11-2007

Door: BJ v/d Steeg

GENEMUIDEN - De heren van Van Dalfsen hebben zaterdag zeer goede zaken gedaan tegen P.Z.H. uit Heerenveen.  De heren startten de eerste set niet helemaal geconcentreerd, maar door enkele arbitrale beslissingen in het begin van de eerste set raakte P.Z.H. dusdanig van de kook dat Ruutvoorn in de wedstrijd kon komen en het eigen spelletje kon gaan spelen. Dit leverde meteen problemen voor de gasten op, aangezien het aan de zijde van Van Dalfsen draaide als een tierelier. Met overmacht werd de eerste set besloten met 25-15. In de tweede set lieten de heren de teugels een beetje vieren,  de ballen kwamen niet meer perfect aan het net en P.Z.H. profiteerde van de foutjes en de daarmee gepaard gaande ergernissen. Het lukte

Van Dalfsen evenwel  de zaak weer vlot te trekken en door de set met 25-21 te winnen en hiermee een 2-0 voorsprong te boeken. P.Z.H. had schijnbaar de schrik in de benen en Ruutvoorn had dit net even nodig want in de derde set denderde de Ruutvoorn-trein volledig over P.Z.H. heen. Het wist zich geen raad met het gevarieerde aanvalsspel en ook blokkerend en verdedigend was Van Dalfsen heer en meester. Met 25-12 verschafte Van Dalfsen zich een prima uitgangspositie voor de laatste set en wellicht de 4-0 overwinning. Die kwam er, als verwacht,  ook. P.Z.H. was het spoor volledig bijster en kon geen potten meer breken. Het was aan wat onzorgvuldigheden van Van Dalfsen te wijten dat de gasten nog op 19 punten kwamen. Vor het eindresultaat deed dat echter niet meer ter zake, Van Dalfsen behaalde de maximale overwinning en is nu alleen koploper in de 3e divisie. Komende zaterdag spelen de heren uit tegen D.B.S. in Balk, de eerstvolgende thuiswedstrijd is op 17 november, de tegenstander is dan Reflex 2 uit Kampen.