Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

(Verhalenboot) Wie is er bang voor Robin Hode?
zondag 20-05-2007

ZWOLLE – Robyn Hode, in Nederland beter bekend als Robin Hood, was een outlaw, een schurk zonder compromissen. Gewelddadig, aards, humoristisch. Een veelverteld verhaal, bekend bij iedereen. Verteltheater De Verhalenboot verbaast zich er dan ook over dat er niet veel belangstelling is voor deze voorstelling, uitgevoerd door het Engelse storytellersechtpaar Michael en Wendy Dacre. ‘Ligt het aan Pinksteren of durven onze luisteraars de Engelse taal niet aan?’

De Verhalenboot is het grootste verteltheater van Nederland en het haalt jaarlijks zo’n twee tot drie buitenlandse vertellers naar Zwolle. Waar de Nederlandstalige voorstellingen zonder uitzondering goed bezocht zijn, is dat met de Engels- of Duitstalige vertellingen moeilijker. Artistiek leider Kitty Peetoom: ‘We moeten echt ons best doen om voldoende publiek te vinden voor deze vertellers, die toch tot de groten in hun vak behoren. Waar heel Nederland dagelijks Engelstalige televisie kijkt, lijkt het publiek huiverig om deze taal in theatersetting te beluisteren. Vreemd, toch? En dat terwijl juist het luisteren naar een verteller in een andere taal zo gemakkelijk is. Het gaat om spreektaal en het wordt ondersteund door de gebaren en de mimiek van de verteller. Woorden die je niet kent, vul je in door wat je ziet. En het Engels is zo’n rijke taal, waarin verhalen zo’n extra dimensie krijgen’.

[TUSSENKOP] Glinsterend huwelijk
Peetoom hoopt met deze oproep mensen over de streep te trekken, en naar Robin Hood te komen. Michael en Wendy Dacre vertellen de originele, ongepolijste, Robin Hood. Michael Dacre staat bekend als één van Groot-Brittanniës meest uitgesproken, grappige en levendige verhalenvertellers. Zijn vrouw Wendy weeft magische liederen door zijn vertellingen. Een glinsterend huwelijk van woorden, muziek en klank.

Entree €.10,00. Reserveren: www.deverhalenboot.nl of 038 - 4 239 659 (werkdagen 12.00-13.00)

 De Verhalenboot ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 20, 8011 VG Zwolle

Gepubliceerd op: zondag 20-05-2007 door willem. 466 keer gelezen..(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 6 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0146 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login