Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Fietstochten via vernieuwde routes vanuit Dalfsen.
vrijdag 18-05-2007

Zaterdag 26 mei: Internationale Vechtdaltoer 

DALFSEN – Op de laatste zaterdag van de maand mei organiseert Toerclub Dalfsen al weer voor de 13e keer de jaarlijkse Internationale Vechtdaltoer. Een fietstoertocht die door de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) het kwaliteitspredikaat
“2-sterrentocht” heeft meegekregen. Dit houdt in dat er veel aandacht wordt besteed aan bijv. de selectie en het pijlen van de routes en de veiligheid en verzorging onderweg.

Start- en eindpunt van de tochten over verschillende afstanden is Dalfsen. Gekozen kan worden voor een tocht over 125, 150 of  200 km. Alle routes zijn duidelijk uitgepijld. De toerclub heeft onderweg een aantal verzorgingsposten ingericht. Drukke kruispunten worden zoveel mogelijk gemeden, maar daar waar er geen ontkomen aan is, staan verkeersregelaars. Voor de organisatie heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Ook staat een servicedienst stand-by.

Vechtdal: fietsvriendelijke wegen, rust en afwisselend landschap.
Zoals de naam al doet vermoeden, slingeren de routes zich overwegend langs de rivier de Vecht. Het Overijssels Vechtdal is een uniek stukje Nederland, dat zich mag verheugen in een alsmaar groeiende toeristische belangstelling. Verwonderlijk is dat niet. Het Vechtdal is in drie trefwoorden te typeren: rust, stilte en natuurschoon. De toerclub leidt fietsers langs wonderschone, niet vermoede plekjes, boordevol afwisseling.
In grove lijn voeren de routes via Hoonhorst, Ommen, Bergentheim, Bruchterveld naar het Duitse Wielen. Van hieruit gaat de 125km route naar Laar voor de ravitaillering, om vervolgens via de noordzijde van de Vecht door een afwisselend landschap weer naar Dalfsen terug te keren. De 150km en 200km rijders vervolgen hun weg via Itterbeck naar de splitsing nabij even voorbij Wilsum. De 150km route gaat via Emlichheim en Laar verder door het Vechtdal. De grootste uitdaging is voor de 200km rijders, die eerst nog een prachtige ronde rijden door de heuvels rondom Uelsen. Via Hoogstede en Laar komen ook zij bij het bekende sluizencomplex De Haandrik weer op Nederlands grondgebied. Op de terugreis volgt nog een laatste verzorgingspost in de buurtschap Stegeren.

Wanneer en waar?
Inschrijven voor de Internationale Vechtdaltoer kan voor de 125km op 27 mei tussen 07.00 en 10.00 uur en voor de 150km tussen 07.00 en 09.00 uur. De 200km rijders kunnen starten tussen 07.00 en 08.00 uur.
Als onderdeel van de Internationale Vechtdaltoer wordt op dezelfde dag de Vechtdalfietstocht georganiseerd. Deze gaat over 4 afstanden variërend van 30 tot 80km. Voor beide evenementen zijn deels aparte routes uitgezet, zodat iedereen ongestoord kan fietsen.

De startlocatie is het clubgebouw van de Toerclub Dalfsen “Kadans”, gelegen aan de Brethouwerstraat 29 te Dalfsen. Hier is ruim voldoende gelegenheid om de auto te parkeren. U wordt vanaf de invalswegen naar Dalfsen doorverwezen naar de parkeerplaats en de startlocatie.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Bert Lindeboom, telefoon 0529-431420 of via het e-mail adres: toercommissie@toerclubdalfsen.com

Gepubliceerd op: vrijdag 18-05-2007 door willem. 493 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 6 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0147 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login