Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Buurtopruimdag Hasselt succes
zondag 05-10-2014
foto:

HASSELT - De Buurtopruimdag van de wijk Oude Nadorst te Hasselt (Marke, Ambt en Kerspel) op zaterdag 4 oktober was een daverend succes. Het weer was prachtig en de sfeer was prima en veel handen werden geschud. Naast het feit dat de wijk er na deze dag netter uitziet en veiliger is, hebben heel wat mensen elkaar (wat beter) leren kennen.

De actie begon om 10:00u bij het speeltuintje aan het Kerspel. Wethouder Arie Speksnijder heette alle aanwezigen hartelijk welkom.  De Wethouder vond het mooi om te zien hoe de bewoners van de wijk Oude Nadorst zélf zorg willen dragen voor de leefbaarheid van hún wijk. Hij was blij dat de gemeent Zwartewaterland en de Rova daarbij konden helpen. Hij liet het niet alleen bij woorden maar hielp zelf ook nog een uurtje actief mee.

De buurtbewoners lieten zien dat ze zelf hun leefomgeving mooi schoon willen en kunnen houden. De Rova faciliteerde dit door de gratis Mooi Schoon-actiebus en aanhangwagen boordevol opruimmateriaal te leveren.Tevens voerde de Rova alle zwerfvuil en snoeiafval kosteloos af diezelfde dag.

Zo op het oog lijkt de Oude Nadorst een keurige nette wijk, maar al met al moest er nog heel wat werk verzet worden. `Ik dacht, we zijn zo klaar, maar dat viel nog vies tegen’  zei een buurtbewoner die zelf flink de handen uit de mouwen stak.

Er is heel wat zwerfvuil geraapt, er is gesnoeid, geveegd en opgeruimd en het resultaat mag gezien worden. Maar liefst 40 buurtbewoners, jong en oud, kwamen hun hulp aanbieden tijdens deze actie, menig voorbijganger reageerde positief en enthousiast. De Buurtopruimdag werd om 13:00 uur afgesloten met een gezellige nazit.

`We zijn zeer tevreden over deze dag, wat een fantastische inzet van de buurtbewoners!’ aldus Jan Haverkate.`We zijn van plan deze opruimactie in het voorjaar 2015 weer op te pakken. Hopelijk kunnen we halfjaarlijks zo’n Buurtopruimdag houden, zo houden we alles mooi schoon. Binnenkort zullen er nog 30 KM stickers worden uitgedeeld. Het is de bedoeling dat de mensen deze sticker op hun kliko’s plakken zodat iedere automobilist herhaaldelijk er aan herinnerd wordt dat de Oude Nadorst een 30 KM-zone is (zoals trouwens bijna heel Hasselt).

Wil je meer weten en/of zelf ook een opruimactie starten in je wijk? Neem dan contact op met Petra Streng, projectleidster bij de Rova van het project Mooi Schoon ( pstreng@rova.nl ).

Gepubliceerd op: zondag 05-10-2014 door Erik Driessen. 507 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 7 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0139 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login