Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Biestemerk 'oude stijl' bij De Kaaihof
woensdag 01-10-2014

GENEMUIDEN - Biestemerk bij De Kaaihof is dit jaar meer dan ooit voor jong en oud. De Havenkamer is op de derde dinsdag van oktober de ontmoetingsplaats voor de ‘stappers van vroeger’. “De wat oudere groep voelt zich tijdens de Biestemerk niet thuis in de Genemuider horeca. Ze verlangen terug naar de oude sfeer en zitten niet op harde muziek te wachten. Reinier van de Pol klopte toen bij ons aan met het idee om de Havenkamer voor deze groep open te stellen”, vertelt Harold van Dalfsen van De Kaaihof.

Hij was meteen enthousiast. Zijn locatie is immers al decennialang een belangrijke uitgaansplaats tijdens de Biestemerk. “Veel mensen hebben goede herinneringen aan de tijd van de Krulle. Ze willen met elkaar kunnen praten en een biertje drinken. Wij richten de Havenkamer daarvoor speciaal in. Inclusief snert op het fornuis. En vanuit deze ruimte kun je natuurlijk prachtig de markt bekijken”, zegt Van Dalfsen. De Havenkamer gaat om 10.30 uur open.

Anderhalf uur later volgt een nieuw bijzonder moment voor De Kaaihof. “Wij beginnen aan onze vijfde Biestemerk. Dat vieren we met een speciaal jubileumuurtje. Op dinsdag tussen 12.00 en 13.00 uur koop je bij ons vijf bier en krijg je er vijf gratis bij. Zowel in de Havenkamer als beneden in de feestzaal.”

Ook ‘beneden’ wil De Kaaihof meer de aloude biestemerksfeer terug halen. “Daarom zetten we middenin de zaal een biljart neer, om aan te zitten of op te dansen, zoals dat vroeger bij de Krulle ook was. Ook komen er op de dinsdag meer stoelen en tafels. Op die manier wordt De Kaaihof gezelliger dan ooit”, denkt Van Dalfsen, die vanaf zaterdag voor de Biestemerk weer veel feestvierders verwacht. “Deejay Jan Last krijgt hulp van veel lokale deejays. Samen draaien ze de beste muziek, van traditionele biestemerk meezingers tot jaren tachtig en negentig, maar ook de muziek van nu zal niet ontbreken.”

Nieuw zijn dit jaar polsbandjes. Daarmee voldoet De Kaaihof aan de nieuwe wet- en regelgeving. “Iedereen boven de 16 is bij ons welkom, maar uiteraard kun je pas vanaf je 18e alcohol drinken. Daar zien we op toe via een legitimatiecontrole. Bezoekers krijgen daarbij dan een polsbandje uitgereikt. Nee, uiteraard is de toegang weer gratis.”

Langzaam raakt Van Dalfsen in de vereiste sfeer. “Je hoort er al weer veel mensen over praten. De Biestemerk leeft altijd en het is alweer bijna zo ver. Nog even en de oliebollenkraam staat er weer…”

Gepubliceerd op: woensdag 01-10-2014 door Erik Driessen. 1327 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 8 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0144 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login