Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Kentekenplaten brommers populair bij dieven
maandag 22-01-2007

De nieuwe kentekenregistratie van brom- en snorfietsen levert een omvangrijk diefstal- en verliesprobleem op. Inmiddels zijn al zo’n 6.120 kentekenplaten gestolen of verloren. Deze kentekenplaatjes worden vermoedelijk op gestolen brommers bevestigd.


Papieren kentekenbewijs
Kopers van gebruikte brom- en snorfietsen wordt geadviseerd om, voordat de koop definitief wordt gesloten, te controleren of er een (papieren) kentekenbewijs is dat bij de gemonteerde plaat en de bromfiets hoort. Check goed of het framenummer klopt. Dit kentekenbewijs moet bij de bromfietszaak of het postkantoor op naam van een nieuwe eigenaar worden gesteld, voordat de bromfiets wordt overgedragen. Brom- of snorfietsen met slechts een kentekenplaat moeten worden gewantrouwd. Zonder het papieren kentekenbewijs mag de bromfiets niet op de weg


Extra goed bevestigen
Brom- en snorfietsbezitters wordt geadviseerd de kentekenplaten extra goed te bevestigen door middel van montagekit, bouten met moeren of liefst met stevige popnagels. Dat mag zolang de tekens en merktekens leesbaar blijven. Wie een kentekenplaat kwijt is, moet opnieuw een aanvraag doen bij de RDW. Mensen krijgen dan een nieuwe plaat met een cijfer een. Net als bij auto’s behouden brom- of snorfietsers hetzelfde kenteken. In totaal zijn er in ons land 670.000 kentekenplaten uitgegeven.


Redenen kentekenregistratie
De kentekenregistratie werd ingevoerd om de aansprakelijkheid duidelijk vast te stellen, de verzekeringsplicht beter handhaafbaar te maken en diefstal en opvoeren van bromfietsen tegen te gaan.

Gepubliceerd op: maandag 22-01-2007 door willem. 1448 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 6 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0145 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login