Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> cultuur
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Heb jij talent???
zaterdag 29-08-2009
en wil jij dat talent ontwikkelen???

3_1702-2-500_500
Foto: Amanda van 't Noordende voor het Kunst en Cultuur Educatie Centrum

GENEMUIDEN – Per 1 oktober start in De Rank aan de Burgemeester ten Veldenstraat het Kunst en Cultuur Educatie Centrum "Kunst Centrum de Rank".
Doel van het centrum is- lesgeven aan getalenteerde jongeren uit Zwartewaterland op het gebied van beeldende vorming. Dit om hen de mogelijkheid te geven hun talent te ontwikkelen, omdat hier binnen het huidig onderwijs te weinig mogelijkheden voor zijn.

- Een expositieruimte creëren waar moderne beeldende kunst met een binding naar  de gemeente Zwartewaterland een plaats kan hebben. Deze zal tentoon worden gesteld en zal voor alle burgers van de gemeente Zwartewaterland vrij toegankelijk zijn eens per maand.

- Het cultuurhistorische karakter van het gebouw in zijn waarde te laten en ook de visie van het Kunst Centrum hier voor een deel op aan te laten sluiten. De naam van het collectief is dan ook “Kunst Centrum De Rank” oftewel KC De Rank.

- Een meerwaarde creëren voor de Gemeente Zwartewaterland op het gebied van moderne beeldende kunst  en kunst en cultuureducatie.

cv_clip_image002-2

Amanda van ’t Noordende in het kort
Geboren en getogen in Genemuiden kreeg ik mijn eerste palet en doekje toen ik tien was. Kunst maken was onderdeel van mijn leven en dat is altijd zo gebleven. Vooral op het driedimensionale vlak heb ik mij altijd thuis gevoeld.
Na het behalen van mijn Havo diploma direct toegelaten op Christelijke Hogeschool voor de Kunsten Constantyn Huygens, waar ik in 2000 afstudeerde als eerstegraads docent beeldende vormgeving en kunstgeschiedenis. Mijn specialisatie: Multimedia.

 

talentbasis_clip_image004

I've got talent
Kan jij heel goed tekenen? Geweldige sieraden ontwerpen? Mooie digitale tekeningen maken? Geweldige bouwconstructies bedenken? Ben je goed met je handen? En wil jij dat talent ontwikkelen? Geef je dan NU op voor de cursus I’ve got talent.

De cursus is voor twee groepen:
I've got talent Basisschool
I've got talent Voortgezet onderwijs

 

modeltekenen1

Cursus modeltekenen
Voor elke kunstmaker is het belangrijk een basis te leggen, juist door modeltekenen kan je die verkrijgen. Deze studie naar het menselijk lichaam is bedoelt voor de al tekenende/ schilderende/ beeldhouwende volwassene. Maar je hoeft geen jarenlange ervaring te bezitten. Minimum leeftijd is 18 jaar.

Cursus Kunstbeschouwing van de modernen
Iedereen wil wel eens een museum bezoeken en echt weten hoe de  kunstenaar het bedoelt heeft. Dat is juist waar het in deze cursus voor  volwassenen om draait. Kunstgeschiedenis in een notendop en kunstbeschouwing vanaf 1850 tot heden.

 

Het Kunstenaars Collectief
Deels zal het Kunst Centrum ook als expositieruimte worden gebruikt. Dit om uitingen van beeldende te kunst te laten zien aan al het publiek dat geïnteresseerd is. In eerste instantie zal eens per maand het Kunst Centrum in ieder geval één zaterdag per maand open zijn. Dit is dan tevens een open atelier.

 

Meer informatie over het "Kunst Centrum de Rank"

  

Gepubliceerd op: zaterdag 29-08-2009 door Reint Winters. 3291 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.
Inloggen

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 5 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0153 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login