Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> cultuur
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Genemuider Kunstschatten
dinsdag 15-07-2014
Dinsdagavond 15 juli 2014, aanvang 20.00 uur in t Olde Staduus
foto:

Naast de drie prachtige musea  in Genemuiden, het Historisch Centrum Genemuiden (Oudheidkamer),  het Tapijtmuseum en het Stoomgemaal d’ Olde Mesiene, bezitten we in Genemuiden ook een aantal kunstschatten. De meeste met een geschiedenis, waarvan het beslist de moeite waard is om deze te kennen. Ook zijn er in Genemuiden een aantal kunstenaars, die vele prachtige werken maken. Zelfs kent Genemuiden kunstuitlenen.

Hoogste tijd om een keer wat meer aandacht te schenken aan de “Kunst in Genemuiden” :  “kunstroute boekje”.

In het voorjaar 2013 is nl. door een werkgroepje van SCEG, bestaande uit Tiem van Dalfsen, Marinus Burgmeijer, Femmy van Dam en Gert-Jan Westhoff de Genemuider kunstschatten in de openbare ruimte en in openbare gebouwen in kaart gebracht en in een kunstroute gevat. Hiervan is een boekje gemaakt met als titel “Volg de inspirerende route van de Genemuider kunstschatten”. Dit kunstrouteboekje levert veel positieve reacties op. Daarbij wordt ook meermalen kenbaar gemaakt dat er behoefte is aan meer achtergrondinformatie dan in het kunstrouteboekje is opgenomen. In t Olde Staduus is veel “kunst” te vinden. Alles beschreven in het kunstrouteboekje, mede mogelijk gemaakt door het Coöp Fonds van de Rabobank en het Provisoorfonds Genemuiden.

De deelnemers van dit werkgroepje hebben veel achtergrondkennis en zij zijn bereid om samen met  Tiem van Dalfsen hun achtergrondkennis te delen.

In t Olde Staduus is tot 7 augustus  ter gelegenheid van het tachtigste geboortejaar van de schilder Thijs Buit een expositie van deze schilder.

Op dinsdagavond 15 juli 2014, aanvang 20.00 uur in t Olde Staduus wordt  een speciale avond over kunst en cultuur in Genemuiden, en over Thijs Buit in het bijzonder gehouden.

Het is beslist de moeite waard om deze avond bij te wonen. U bent bij deze van harte uitgenodigd.

Gepubliceerd op: maandag 07-07-2014 door Harm van Wendel. 1430 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.
Inloggen

(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 4 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0144 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login