Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> kerknieuws
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Verslag zangavond ten behoeve van Stichting Hudson Taylor
woensdag 01-10-2014
‘Wie zal ons het goede doen zien?’

HASSELT - harpedavids_240Het nieuwe zangseizoen is net drie repetities oud als de eerste uitvoering zich aandient. Harpe Davids gaf zaterdagavond 27 september 2014 acte de présence op een concert dat georganiseerd werd ten behoeve van Stichting Hudson Taylor. Ook Hollands Jongerenkoor 5 (met soliste) onder leiding van Peter Wildeman nam hieraan deel. Locatie was de historische grote of st. Stephanuskerk in Hasselt; bekend terrein voor Harpe Davids. Altijd fijn om in deze prachtige kerk te zingen.

De avond werd geopend door Hollands Jongerenkoor 5 met het zingen van een Intochtlied (naar Psalm 24). Daarna volgde het eerste zanggedeelte van de avond. Het koor werd daarbij begeleid door orgel, vleugel en trompet. Achter de klavieren van het Rudolph Knolorgel zat een bekende: vanwege ziekte van Joost van Belzen zorgde onze dirigent Minne Veldman voor de begeleiding van het jongerenkoor. Mooie psalmbewerkingen (134 en 43) kwamen voorbij, evenals liederen met treffende titels als ‘Herschepping’ en ‘Eenzaamheid’. Indrukwekkend was ook het bekende ‘Dank zij U, Heer’ (vaak uitgevoerd in de Duitse taal).

De leiding van deze avond was in handen van de heer D. van As, bestuurslid van de Stichting Hudson Taylor. In zijn appèlwoord vertelde hij iets over leven en werk van James Hudson Taylor (in de tweede helft van de negentiende eeuw zendeling in China). Ook vertelde hij van een ontmoeting die hij in China had met een jonge christen, hoe Chinese christenen samenkomen in huisgemeenten en hoe blij zij zijn met de Bijbels en boeken die voor hen vertaald worden. De stichting houdt zich naast het coördineren en financieren van vertaalwerk ook bezig met toerusting van voorgangers, het steunen van christelijk onderwijs en het verstrekken van spullen aan hulpbehoevenden. De heer Van As overdacht met ons nog kort Psalm 4, een actueel Avondlied. Wie zal ons het goede doen zien? Als we om ons heen kijken naar het wereldgebeuren, de verdrukking en vervolging van christenen dan kan die vraag zomaar opwellen. Gelukkig staat ook het antwoord in deze Psalm: De HEERE, hij kan weer vreugde in het hart geven, meer dan ten tijde als hun koren en hun most vermenigvuldigd zijn. Wat hebben wij allen, ver weg en dichtbij, die bede nodig: ‘verhef Gij over ons het licht Uws aanschijns, o HEERE’.  

Het tweede zanggedeelte werd verzorgd door Harpe Davids. Vanaf de vertrouwde plek onder het orgel bracht het koor deze avond vooral bekendere stukken ten gehore waarbij een mooie afwisseling in zachte en forsere zang aangebracht was. Het Gebed des Heren (zacht met een warme klank), daarna Psalm 23 naar een bewerking van Johan Bredewout met een mooie opbouw naar het ‘Halleluja’ van de laatste zin. Daarnaast waren er bewerkingen van de psalmen 116 en 146 (beiden een vaste plek in de zangmap). Mooi passend bij het thema van de avond was het lied ‘Blijf bij mij, Heer’. Zacht en eerbiedig werd het gezongen. ‘Licht in de schemer’. Ook in de schemer van ons hart?

James Hudson Taylor vroeg nooit om giften voor zijn werkzaamheden. ‘Als het werk in Gods Koninkrijk in Zijn gunst is dan zorgt God ook voor de middelen’. Ook op deze zangavond werd niet nadrukkelijk om een grote gave gevraagd. Toch bracht de collecte het mooie bedrag van € 870,- op. Een teken dat het belang van de voortgang van dit mooie maar ook moeilijke zendingswerk ook onder de zangers/zangeressen, muzikanten en luisteraars leeft. Laten we daarnaast vooral niet vergeten om voor medechristenen in moeilijke omstandigheden zoals in China te bidden. We mogen terugzien op een mooie, muzikale en ook indrukwekkende avond waarbij het wel tot verwondering mag zijn dat wij nog in alle rust bijeen kunnen en mogen zijn.

JB; Harpe Davids

De Reformatorische Omroep heeft van de zangavond film- en geluidsopnames gemaakt. Zaterdagavond 4 oktober 2014 zal de uitvoering voor leden/donateurs van de omroep uitgezonden worden. Voor meer info: http://www.reformatorischeomroep.nl/

Gepubliceerd op: woensdag 01-10-2014 door Harm van Wendel. 660 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 5 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0164 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login