Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.

(Advertentie)

Sportclub verliest in Amsterdam
zaterdag 27-09-2014
Tissingh wint duel, Sportclub niet

AMSTERDAM - Sportclub Genemuiden verloor zaterdag met 1-0 van Ajax. Op de nederlaag was niet zoveel af te dingen, al had Genemuiden op basis van de tweede helft nog aanspraak mogen maken op een gelijkspel. Voor rust wist Genemuiden niets af te dwingen en na de pauze waren er ook nauwelijks uitgespeelde kansen voor de Genemuidenaren.

Voetballen bij Ajax is best indrukwekkend, ook al is het tegen de amateurs. Ronald de Boer en Sjaak Swart liepen er rond, bekende spelersmakelaars namen een kijkje en de Arena kijkt voortdurend mee. Verder waren er overigens vooral Genemuidenaren aanwezig. Sportclub moest het doen zonder Anne van der Kolk, die in de warmin up geblesseerd raakte. Siebren Visscher verving hem.

Op Sportpark de Toekomst bleken de amateurs van Ajax geen wonderploeg, al stonden ze al na drie minuten op voorsprong. Daarna bleven de Amsterdammers de beste ploeg, maar dat kwam ook door Genemuiden dat met weinig passie leek te spelen. Verder dan een schot van afstand van Philip Ties en een kansje voor Sijmon Eenkhoorn kwam de ploeg van Van Dijkhuizen niet.

Na rust kwam Genemuiden beter in het spel en wist het zeker in de beginfase van de tweede helft de Amsterdammers terug te dringen. Tot opgelegde kansen leidde dat echter niet, hoewel Ties een aardige kopkans kreeg. Tjeerd Korf en Patrick Lip kwamen ook in het vijandelijke doelgebied, maar voerden individuele acties dan te ver door.

"Alleen maar lange ballen", karakteriseerden ras-Amsterdammers het spel van Sportclub Genemuiden. Helemaal ongelijk hadden ze daar zaterdag niet in, terwijl de kansen juist voetballend aanwezig leken. Naarmate het einde naderde, nam het offensief van Genemuiden ook in hevigheid af, waardoor de ploeg onverrichter zake terugkeerde uit Amsterdam.

Gepubliceerd op: zaterdag 27-09-2014 door Erik Driessen. 760 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.