Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

IJsselheem verantwoordelijk voor mantelzorg
donderdag 25-09-2014

GENEMUIDEN - IJsselheem is vanaf 1 januari verantwoordelijk voor de begeleiding van mantelzorgers in Zwartewaterland. Volgens wethouder Knol hoeven mensen niet bang te zijn voor de gevolgen daarvan. "De mantelzorgconsulent komt ook in dienst van IJsselheem. Mensen krijgen dus met dezelfde persoon te maken", aldus Knol, die daarmee de zorgen van Genemuidenaar Egbert Altena en voorzitter Potkamp van de WMO-raad deels kon wegnemen.

De mededeling van Knol kwam voor hen als een verrassing, en ook voor de betrokken mantelzorgconsulent zo leek het. Altena en Potkamp stelden voor de gemeenteraadsvergadering dat ze zorgen hebben over de overgang van de mantelzorg naar IJsselheem. "Dat is een commerciële instelling. Hou het voor de herkenbaarheid gewoon bij de gemeente", aldus Potkamp. "En laat het maandelijkse koffieuurtje ook in tact. Wij hebben heel goed contact met de mantelzorgconsulent", voegde Altena toe.

Het onderwerp mantelzorg kwam aan bod bij de behandeling van het Beleidskamer WMO. Gemeenten zijn daarvoor vanaf januari verantwoordelijk. Waar veel gemeenten wat dat betreft niet op schema lopen, doet Zwartewaterland dat wel. Potkamp en ook de meeste raadsleden gaven daarvoor de complimenten aan het college en het ambtelijk apparaat.

Alle partijen beseffen dat er veel op de gemeente afkomt. Zij kunnen zich vinden in de werkwijze die Zwartewaterland voorstaat. Wel vroeg de PvdA om een 'ombudsfunctie' in te stellen. "Er gaat straks ongetwijfeld iets mis. Mensen die tussen wal en schip dreigen te geraken, moeten bij iemand kunnen aankloppen", aldus fractievoorzitter Astrid Dijkstra. Wethouder Knol vindt dat een goede suggestie.

 

Gepubliceerd op: donderdag 25-09-2014 door Erik Driessen. 582 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 5 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.0145 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login