Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.
>> actueel
dinsdag 14 oktober 2014
13e Jaargang... Update:

(Advertentie)

Melkveehouders in Oost-Nederland zien de toekomst positief tegemoet
vrijdag 26-01-2007

Positieve mogelijkheden in de zeer nabije toekomst!  

ZWOLLE - Ruim 200 melkveehouders waren vandaag getuige van het ‘ABC van de toekomst', dat werd gepresenteerd tijdens een uniek seminar in Zwolle. In aanwezigheid van Prof. Dr. Mark Eyskens (Minister van Staat van België) - die een zeer verrassende visie op de toekomst van de melkveehouderij presenteerde - werd een ieder blij verrast over de positieve mogelijkheden in de zeer nabije toekomst! Centraal in het seminar stond de uitdaging dat melkveehouders nu zullen moeten beginnen hun bedrijf in te richten op een mogelijke opbrengstprijs per liter melk van 28 Eurocent en afschaffing van het quotum per 2015.

Rabobank, Gebroeders Fuite en Lely gaven aan de hand van het ABC de melkveehouders instrumenten om goed voorbereid te zijn op de toekomst. Aan de hand van discussies werden melkveehouders handreikingen geboden en werd hen geadviseerd de keuze te maken tussen Doorgaan (A), Afwachten (B) en Stoppen (C). De slotconclusie van het seminar was dat er zeer veel kansen zijn, die dan wel op korte termijn moeten worden benut. Iedere deelnemer moest na afloop kiezen voor een A, B of C. Opvallend was dat ruim 70% van de aanwezigen koos voor A; ik ga door!

 

Voor het eerst sinds lange tijd is melkveehouder -ook in de algemene opinie- weer een aantrekkelijk beroep, dankzij het “boer zoekt vrouw” effect!  Het is voor het eerst sinds 38 jaar dat “boer”, of “vrouw van boer”, in de top 3 van beroepskeuzes van kinderen staat. Een van de prettige bijwerkingen van het seminar was dat tijdens de stamppotlunch het fundament werd gelegd voor samenwerking tussen veehouders.

Kortom: de toekomst ziet er goed uit en er is alle reden om trots te zijn op een sector die een hoogkwalitatief product in de wereld zet.

Gepubliceerd op: vrijdag 26-01-2007 door willem. 1257 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.


(Advertentie)

Wie is Online ?..

Nu online: 5 bezoeker(s)
LEDEN LOGIN
Inloggen

(Advertenties)

(Advertentie)

Pagina gegenereerd in 0.2528 s. | Webmaster:Redactie | disclaimer | login