Nieuws
www  |    |  RSS  |  Twitter
Nieuwe tenues voor Sportclub B2
zondag 05-10-2014
foto: © Helmich Lubberts

GENEMUIDEN - SC Genemuiden B2 is een mooi nieuw tenue aangeboden door de sponsoren: KK Heutink en Van Dijk Heftrucks. Mede dank zij deze sponsoren lopen de jongens van SC Genemuiden B2 er weer perfect bij. 

GENEMUIDEN - Op donderdag 2 oktober tot en met zaterdag 4 oktober vond in het Hippisch Centrum Zwartewaterruiters het concours ‘Indoor Dressuur Genemuiden’ plaats. De Zwartewaterruiters presteerden thuis goed, wat leidde tot prijzen voor Dian Kisteman, Linda de Bruin, Janine Flier-Breman en Jenine Altena. Briëtt Breman scoorde goed in Steenwijk op een pony-concours.

foto:

HASSELT - De Buurtopruimdag van de wijk Oude Nadorst te Hasselt (Marke, Ambt en Kerspel) op zaterdag 4 oktober was een daverend succes. Het weer was prachtig en de sfeer was prima en veel handen werden geschud. Naast het feit dat de wijk er na deze dag netter uitziet en veiliger is, hebben heel wat mensen elkaar (wat beter) leren kennen.

Eenkhoorn zesde in het veld
zondag 05-10-2014

GENEMUIDEN - Pascal Eenkhoorn is het veldrijdseizoen begonnen met een zesde plaats in Gieten. Hij is blij met dat resultaat, maar concludeert ook dat er nog veel te doen is. Vorige week reed de Genemuidenaar nog het WK Junioren op de weg. In Spanje behaalde hij een 22e plaats, waarmee hij zijn eerste jaar bij de junioren keurig afrondde. Nu wacht weer de modder en de kou van de cyclo cross.

GENEMUIDEN - Dit voorjaar kwam het boek De Genemuider fondsen, een glimlach van de tijd uit van Henk Beens. Het betreft de geschiedenis van twee Genemuider fondsen, die nog steeds in Genemuiden werkzaam zijn. Het Provisoorfonds en het Armfonds van Camen. De fascinatie voor de boeiende geschiedenis van Genemuiden, het beschrijven van belangrijk immaterieel erfgoed en het vergroten van de kennis van beide fondsen voor de bestuurders en de bevolking, was de drive om dit boek te schrijven.

foto: © Reinier van de Pol

GENEMUIDEN - In de afgelopen maanden heeft Eries Pol, leerling van de Pieter Zandt- school in Kampen, stage gelopen in het Tapijtmuseum. Eries zit in klas 4BTC1, leerweg Metaal en kwam door zijn opa Henk Last Rzn. (al jarenlang vrijwilliger in het Tapijtmuseum) op het idee om zijn maatschappelijke- stage-uren in het museum in te vullen. Naast het doen van allerlei andere werkzaamheden heeft Eries ook een pennenmat gemaakt die als een soort examenstuk werd beoordeeld door opa Henk en Klaas de Lange. Resultaat: geslaagd!

MEER NIEUWS