Actueel
www  |    |  RSS  |  Twitter
Geen fietsen meer buiten stalling Overtoom
woensdag 17-09-2014
Fietsenoverlast al langer probleem
foto: Fietsenoverlast al langer probleem © Archief Genemuiden Actueel

GENEMUIDEN - Het is straks niet langer toegestaan om bij de bushalte bij d' Overtoom fietsers en brommers buiten de stalling te plaatsen. Dat heeft het college van B en W besloten. Volgens de gemeente belemmeren de voertuigen de vrije doorgang van andere weggebruikers en hinderen ze bij calamiteiten de hulpverleningsdiensten. Al langer ergeren mensen zich aan het lukraak parkeren van fietsen op deze locatie.

Volgens de gemeente leidt de fietsenjungle ook tot 'aantasting van het uiterlijk aanzien' van de omgeving. Voor de busstations in Hasselt en Zwartsluis wil de gemeente dezelfde regel instellen. Hiertegen is overigens nog bezwaar te maken. De besluiten voor de drie locaties liggen ter inzage in het stadhuis in Hasselt. Een belanghebbende die het niet eens is met het besluit kan een gemotiveerd bezwaarschrift schrijven naar het College van burgemeester en wethouders. Zie voor meer informatie daarover de gemeentepagina van de gemeente Zwartewaterland in de Stadskoerier van woensdag.

Gepubliceerd op: woensdag 17-09-2014 door Erik Driessen. 1055 keer gelezen..

reacties:

  • Als tegenprestatie van de gemeente moet denk ik dan wel een grotere fietsenstalling zijn. In Hasselt wordt dat gerealiseerd, wellicht ook een aandachtspuntje bij d'Overtoom.
  • Hoe kan je je fiets in de fietsenstalling zetten wanneer die al helemaal vol staat?
  • Valt er niet wat aan alle geparkeerde auto's /busjes op de stoep te doen. Vind ik veel hinderlijker. Die kun je namelijk niet even opzij zetten, als je er met je kinderwagen of rolstoel langs wilt.
  • Het probleem is echt dat er te weinig ruimte is voor de fietsen. Ik heb geteld, er kunnen 18 fietsen in de stalling. 2x9. Bij de Meente is er iets meer ruimte. 's Morgens tussen 07:00 en 8:30 staan er elke ochtend, elk halfuur gemiddeld 15 mensen bij de halte de Meente. Dat zijn 45 mensen. En dan heb ik het maar over één halte. Waarvan een groot deel op de fiets komt, bijvoorbeeld vanaf de Greente omdat daar geen halte is en ze anders niet meer in de bus passen als ze naar de halte van 'd overtoom gaan. Ik reis vrijwel elke dag met het Openbaar Vervoer en rond de genoemde tijd moet je vanaf de 2e (van de 5) halte al in de bus staan. Bij de Nieuwe Weg is het proppen. Geloof me, als de MBO'ers straks ook een studentenovkaart krijgen, zal het alleen maar meer worden! Er moet iets aan gedaan worden!
Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.