Contact formulier  |  info@genemuidenactueel.nl  |  RSS  |  Twitter  |  Mobiel  |  Red.

Droomstart Sportclub krijgt geen vervolg
zaterdag 04-10-2014
Eigen goal Erik Rotman in blessuretijd
Erik Rotman schlemiel van de wedstrijd

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden verloor zaterdagmiddag met 3-4 van Scheveningen. De beslissende goal viel ver in blessuretijd door een zeer ongelukkig eigen doelpunt van Erik Rotman. De groenwitten konden een droomstart geen vervolg geven. Binnen een kwartier stond Sportclub namelijk al met 2-0 voor. Een heel makkelijk gegeven penalty bleek het breekpunt.

Genemuiden kwam flitsend uit de startblokken. Tjeerd Korf zorgde met een prachtige actie dat Anne van der Kolk kon binnentikken. Jacco Riemens, in de basis voor de afwezige Patrick Lip, vergrootte in de dertiende minuut de voorsprong al na goed doorzetten. Niets leek een mooie middag voor Sportclub Genemuiden in de weg te staan, maar arbiter Van der Roest dacht daar anders over. Die legde na een kleine twintig minuten de bal op de stip na vermeend hands. Tim Peters, topspits in de Topklasse, liet dat buitenkansje terecht niet lopen.

Na 34 minuten stond een gelijke stand alweer op het scorebord. Na een mooie aanval kon Waayens raak schieten, al greep de verdediging ook weinig vastberaden in. Ondertussen hadden Rotman, Sijmon Eenkhoorn en Riemens geel gekregen.

Na rust (met bij Sportclub Herman van Dijk op de plek van Eenkhoorn) was Scheveningen duidelijk de betere ploeg en kon een voorsprong voor de strandbewoners niet uitblijven. Peters had daar negen minuten voor nodig. Zo stond de boel plotseling op zijn kop op De Wetering en leek Genemuiden even rijp voor de slacht. Een vrije trap van Erik Rotman maakte de groen-witten weer wakker. Enkele minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord. En het was voor de zoveelste keer deze competitie een treffer voor Philip Ties.

Vanaf dat moment kon de wedstrijd alle kanten op, al kreeg Scheveningen meer kansen. De grootste was echter vlak voor tijd voor Herman van Dijk. Hij miste, waarna Rotman uiteindelijk Genemuiden een droeve middag bezorgde. Gele kaarten in de slotfase voor Flier en Ties maakten dat gevoel er niet minder op.

Volgende week gaat Genemuiden op bezoek bij Barendrecht. Doelman Albert Flier kan dan Mister Sportclub worden. Hij heeft dan meer wedstrijden gespeeld in het eerste team dan Henri Eenkhoorn.

Gepubliceerd op: zaterdag 04-10-2014 door Erik Driessen. 521 keer gelezen..

Reageren is slechts toegestaan voor geregistreerde bezoekers.